2017-01-23 06:37


A murit Michael Cacoyannis, regizorul filmului

 |  18:23
A murit Michael Cacoyannis, regizorul filmului

Cineastul grec Michael Cacoyannis, regizorulfilmului "Zorba Grecul", a murit, luni, la Atena, la vârsta de 89 deani, au anunţat membri ai fundaţiei culturale care îi poartă numele.Potrivit unui director al acestei fundaţii, cineastul a murit la Atena, înzori. Agenţia de presă Ana a anunţat că Michael Cacoyannis a murit laspitalul Evangelismos din centrul Atenei, unde era internat de 10 zile.

Născutîn Cipru pe 11 iunie 1922, Cacoyannis a devenit cunoscut pe plan internaţionalcu filmul "Zorba Grecul", recompensat cu trei premii Oscar în 1984.Acest film a avut la bază un roman scris de Nikos Kazantzakis, iar din distribuţieau făcut parte Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas, Lila Kedrova. Coloanasonoră a filmului a fost asigurată de Mikis Theodorakis, unul dintre cei mairenumiţi compozitori greci.

Filmulsău "Electra" din 1962, inspirat din celebra tragedie a lui Euripide,a primit premiul pentru cea mai bună transpunere cinematografică şi marelepremiu acordat de Comisia superioară tehnică din 1962 la Festivalul de laCannes.

Dealtfel, filmele sale au fost selecţionate la şase ediţii în competiţia oficialăa festivalului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image