2017-01-21 08:29

MONDEN


Actorul Papan Chilibar nu mai vrea să fluiere. Colegii nu au reuşit să-l salveze: tânărul a murit, la 22 de ani, de leucemie

 |  14:13
Actorul Papan Chilibar nu mai vrea să fluiere. Colegii nu au reuşit să-l salveze: tânărul a murit, la 22 de ani, de leucemie
Papan Chilibar, actorulamator descoperit de regizorul Florin Şerban şi distribuit în filmul “Eu cândvreau să fluier, fluier”, a murit de leucemie, duminică, la doar 22 de ani.Tânărul era de câteva săptămâni în stare foarte gravă şi fusese externat, chiarîn ziua morţii, de la Institutul Fundeni, la cererea familiei. Papan Chilibaravea o soţie şi o fetiţă în vârstă de 3 ani.

Ceacare a anunţat decesul actorului a fost Ada Condeescu, actriţa principală dinfilmul premiat cu Ursul de Aur, la Berlin, în 2010. “În memoria lui PapanChilibar, prietenul nostru”, a postat artista pe pagina sa de Facebook.

Laînceputul lunii februarie, Papan a început să e simtă foarte rău, astfel că afost transferat de la Penitenciarul Rahova, unde era închis, la SpitalulPenitenciar Jilava. De acolo, a fost trimis mai departe, pentru investigaţiiamănunţite, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, medicii intuind că este bolnavde leucemie. Din nefericire, diagnosticul s-a adeverit.

Membriicompaniei Strada Film, care a produs filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”,au fost alături de Papan şi au încercat să-l ajute să se însănătoşească şi săscape de boală. Actriţa Ada Condeescu a lansat un apel de ajutorare pe paginasa de Facebook, îndemnând oamenii să doneze sânge pentru Chilibar, la SpitalulFundeni. Eforturile lor au fost însă în zadar: “Ursu” din filmul lui FlorinŞerban s-a stins din viaţă, duminică, după numai 22 de ani de viaţă.

Condamnatla un an şi două luni de închisoare, pentru furt

În luna martie 2011, Papan Chilibar fusesecondamnat, de instanţa Judecătoriei Sectorului 3, la un an şi nouă luni deînchisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de furt. De altfel, înianuarie 2010, înainte de premierea de la Berlin, când Papan a fost singuruldeţinut invitat să însoţească echipa filmului pe covorul roşu, el tocmaispărsese un apartament.

PapanChilibar a devenit celebru după ce a interpretat personajul “Ursu” în pelicula„Eu când vreau să fluier, fluier“, câştigătoarea Premiului Ursul de Argint laBerlin şi propunerea României pentru Premiile Oscar. Regizorul Florin Şerban afolosit în peliculă 14 deţinuţi, iar Papan a jucat rolul celui mai bun prietenal protagonistului.

“Nu credeau că un ţigan ca eu să ajungă să joace într-un film”

Dupăsuccesul înregistrat în capitala germană cu filmul lui Şerban, Papan Chilibar adeclarat că apariţia sa în “Eu cândvreau să fluier, fluier” a surprins foarte multe persoane. “Eu nu suntromân, eu sunt ţigan şi pentru mine asta e o mândrie. Nu pot să spun că (n.r., filmul)chiar mi s-a schimbat viaţa, dar oricum, parcă sunt altfel privit. Nu credeaucă un ţigan ca eu să ajungă să joace într-un film şi să fie filmul aşa de bun.Simt că am făcut ceva bun şi îmi place, e cea mai tare experienţă din viaţamea”, a spus Papan. Întrebat ce-şi doreşte cel mai mult, actorul a răspuns:“Mi-aş dori să am în fiecare zi covorul roşu, să calc pe el. Am mai văzut şi latv, am mai auzit, dar eu îmi imaginam altfel, mult mai altfel, dar atunci cândam călcat eu pe covorul roşu s-a creat nişte emoţii în mine… a fost mişto, multmai tare decât mi-am imaginat”, a mărturisit Papan, într-un discurs agramatcare făcea sarea şi piperul personalităţii sale.

De asemenea, Papan a mai povestitcă muncea pe unde apuca, pentru a-şi ajuta familia. “Eu nu merg la şcoală,muncesc. Muncesc cu ziua. Orice muncă de jos e de făcut, eu o fac”, spuneabăiatul. Regizorul Florin Şerban a povestit şi el, anul trecut, că Papanprovenea dintr-o familie săracă, ambii părinţi fiind surdomuţi. "Vă daţi seama ce şanse are un deţinut de 21 de ani care are situaţia luifamilială, chiar cu demesurile noastre ne-a fost foarte greu să găsim cevapentru el. El lucra ca zilier, dimineaţa căratot felul de lucruri, lucra la o florărie”.

Familia, prietenii şi colegii lui Papan din“Eu când vreau să fluier, fluier” îl vor conduce pe ultimul drum în cursulzilei de astăzi, când va fi înmormântat într-un cimitir din Capitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-28

Mai multe imagini:
Actorul Papan Chilibar nu mai vrea să fluiere. Colegii nu au reuşit să-l salveze: tânărul a murit, la 22 de ani, de leucemie
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image