2018-12-15 09:04


Actriţa franceză Marie-France Pisier a murit

 |  21:16
Actriţa franceză Marie-France Pisier a murit

Actriţa franceză Marie-France Pisier a decedat lavârsta de 66 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în reşedinţa ei dinlocalitatea Saint-Cyr-sur-Mer, potrivit unor surse din primăria acestui oraşdin sudul Franţei. Marie-France Pisier a fost descoperită decedată în piscina reşedinţeisale, circumstanţelemorţii sale urmând să fie anchetate de poliţia franceză.

Parchetuldin oraşul Toulon, care a deschis o anchetă pentru a investiga cauzeledecesului, precizând că nu este vorba de o anchetă criminalistică, a anunţat căautopsia va avea loc la Marsilia, la o dată care nu a fost deocamdatăstabilită.

Marie-FrancePisier a debutat în 1961, fiind remarcată de celebrul François Truffaut graţieunei fotografii de familie realizată pe străzile din Nisa. Pe atunci, ea jucaîntr-o trupă de teatru pentru amatori. După câteva filme regizate de RobertHossein, Marie-France Pisier devine o veritabilăimagine a cinematografului de autor din Franţa, apărând înuniversurile onirice ale unor regizori de renume, precum Robbe-Grillet, LuisBuñuel, Jacques Rivette şi André Téchiné. Graţie filmelor lui Téchiné,Marie-France Pisier a primit de două ori César-ul pentru cea mai bună actriţăîntr-un rol secundar, pentru evoluţiile ei din filmele "Souvenirs d'enFrance" (1976) şi "Barocco" (1977).

Intelectualăangajată în diverse cauze ale epocii sale, Marie-France Pisier a jucat şi înmulte filme cu succes de casă, remarcându-se alături de Jean-Paul Belmondo în"L'as des as" în 1982 şi în rolul unei femei cinice din lungmetrajul"Le Prix du Danger".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...