2017-01-22 01:47

MONDEN


Albumul “21” al lui Adele, vândut în 5 milioane de copii. VIDEO!

 |  14:30
Albumul “21” al lui Adele, vândut în 5 milioane de copii. VIDEO!

Albumul “21” al lui Adele s-a vândut într-un număr record de peste 5 milioane de exemplare, astfel de vânzări nemaifiind realizate de un material discografic într-un singur an din 2004, când discul lui Usher “Confessions” s-a vândut în 7,9 milioane de copii.

De altfel, vânzările de muzică din acest an sunt estimate în creştere cu peste 3% faţă de cele din 2010. O asemenea creştere nu a mai fost înregistrată tot din 2004, potrivit datelor furnizate de Nielsen Soundscan.

Analistul David Bakula a explicat rezultatele prin lansările mai bine promovate şi politicile de preţ şi promoţii mai agresive ale comercianţilor.

De exemplu, albumul cântăreţei Lady Gaga “Born This Way” s-a vândut pe amazon.com la 99 de cenţi, cu mai puţin de o zecime din preţul majorităţii discurilor, ajungând să fie cumpărat şi de cei care nu constituie publicul ţintă al excentricei artiste americane.

Dacă în 2010 vânzările de muzică în format digital au crescut cu numai 1% faţă de anul precedent, anul acesta se estimează că acestea au sporit cu 10%.

Albumele se vând în continuare de două ori mai bine pe suport fizic, însă vânzările totale de muzică se împart aproximativ în mod egal între cele două formate. Albumul “21” semnat de Adele s-a vândut pe suport fizic în peste 3,5 milioane de exemplare, mai mult decât orice disc din ultimii trei ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image