2017-01-22 10:09

MONDEN


Anca Pandrea este foarte supărată că soţul său nu a fost invitat la Premiile Gopo. “Câtă nesimţire! Au chemat-o pe Adela Popescu şi pe Iurie Darie, nu!”

 |  17:50
Anca Pandrea este foarte supărată că soţul său nu a fost invitat la Premiile Gopo. “Câtă nesimţire! Au chemat-o pe Adela Popescu şi pe Iurie Darie, nu!”

A jucat în zeci de filme memorabile şi a avut rolul principal în producţia“S-a furat o bombă”, regizată de Ion Popescu-Gopo în 1961, primul film românescnominalizat la Festivalul de Film de la Cannes pentru cea mai înaltă distincţiedin concurs, Palme D'or. Cu toate acestea, Iurie Darie este foarte supărat cănu a fost niciodată invitat la Premiile Gopo, ediţia din acest an, de pe 28martie, nefiind o excepţie. Mai mult decât atât, Anca Pandrea, soţiamaestrului, este foc şi pară pe organizatori pentru că au trecut pe listainvitaţilor sumedenie de actori tineri care nu se pot lăuda cu palmaresulcinematografic al lui Iurie Darie.

“Ce caută Adela Popescu laPremiile Gopo şi Iurie Darie, nu?”, se întreabă, foarte furioasă, actriţa AncaPandrea. “Este o nesimţire fără margini ce se întâmplă! Iurie a avut rolulprincipal în primul film românesc nominalizat la Cannes, “S-a furat o bombă”,chiar în regia lui Gopo. Cu toate acestea, nici măcar o dată nu l-au invitat laacest eveniment. Cum este posibil aşa ceva? Nu le crapă obrazul de ruşine?Iurie Darie nu are nevoie de mâncarea lor, dacă la asta se gândesc, ci deaprecierea şi respectul pe care le merită după o carieră strălucitoare încinematografie. Am văzut că au invitat o grămadă de tinerele aflate la începutde drum, Adela Popescu, Dana Rogoz şi mai ştiu eu ce alte fetiţe dintelenovele, şi pe Iurie Darie l-au uitat. Păi el era cel mai îndreptăţit să fieacolo, având în vedere că a avut rolul principal în primul film cu care Gopo aajuns la Cannes!”, ne-a spus, indignată, actriţa. La 82 de ani împliniţi decurând, Iurie Darie se simte excelent şi se bucură de primăvară, soţia saasigurându-ne că face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i oferi confortul decare are nevoie. Luna trecută, actorul a ajuns de trei ori la urgenţă, în numaio săptămână, iar Anca Pandrea spune că de vină este “inimioara lui un pic slăbităşi foarte sensibilă la emoţii”. Tocmai de aceea, Darie nu are voie să se supereşi nici să treacă prin emoţii puternice, având în vedere că medicii i-audescoperit un cheag de sânge de 4.2 cm pe aortă, inoperabil. “Ne este bineacum, la amândoi. Stăm acasă şi ne bucurăm de primăvară, alături de căţelul şi depisica noastră, pentru că iubim foarte mult animalele, ne aduc alinare. Totuleste minunat, păcat că nu putem pleca în vizite în străinătate, pentru că avemprieteni prin Grecia, Israel, care ne tot cheamă la ei, dar un drum cu avionulpână acolo ar fi obositor pentru iubirea mea, Iura”, ne-a spus Anca Pandrea.

Ion Besoiu, premiat la Gopo

În ediţiile precedente, premiul pentru întreaga carieră a fost acordatactorilor Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin, iar în ediţiadin acest an, el va merge la Ion Besoiu. Actorul în vârstă de 80 de ani are ocarieră impresionantă, ce se desfăşoară pe parcursul a peste 50 de ani, perioadăîn care a încântat publicul cu roluri memorabile în peste 100 de producţiicinematografice şi TV precum şi în piese de teatru. Printre titlurile care l-aupropulsat pe Ion Besoiu în rândul celor mai talentaţi şi iubiţi actori româniai generaţiei sale se numără “Furtuna”, “Neamul Şoimăreştilor”, “Haiducii”, “Răscoala”,“Mihai Viteazul”, “Ciprian Porumbescu” sau celebra serie “Toate pânzele sus” încare are ca parteneri actori precum Ilarion Ciobanu şi JeanConstantin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-04

Mai multe imagini:
Anca Pandrea este foarte supărată că soţul său nu a fost invitat la Premiile Gopo. “Câtă nesimţire! Au chemat-o pe Adela Popescu şi pe Iurie Darie, nu!”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image