2017-01-18 12:10

MONDEN


Anca Pandrea se teme că soţul ei nu va apuca ziua în care va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. „Sper ca Iurie Darie să nu fie apreciat doar după ce nu va mai fi!”

 |  19:29
Anca Pandrea se teme că soţul ei nu va apuca ziua în care va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. „Sper ca Iurie Darie să nu fie apreciat doar după ce nu va mai fi!”

Actorul de 82 de ani a ajuns de mai multe ori la Urgenţă, anul acesta, iaracum se simte bine, sub îngrijirea atentă a iubitei sale, însă Anca Pandreasimte că Iura al ei este nedreptăţit. Nu a înţeles de ce, după o carieră lungăşi frumoasă în care a umplut sălile de teatru şi de cinema, soţul ei este acumuitat de toată lumea. S-a revoltat când Iurie nu a fost premiat şi nici măcarinvitat la Premiile Gopo de anul acesta şi, de fapt, niciodată, deşi a jucat înprimul film românesc regizat de Ion Popescu-Gopo premiat la Cannes. Mai mult,Anca Pandrea speră ca Iurie să apuce ziua în care va fi răsplătit şi el cu ostea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

Cu lăptişor de matca, polen şi supă de viţel, pregătită cu mare drag desoţia lui, Iurie Darie s-a pus pe picioare şi este vioi ca un puştan îndrăgostit,însă pericolul nu a trecut. Actorul de 82 de ani are un cheag de sânge peaorta, inoperabil, şi este musai să evite supărările, stresul, dar şi emoţiileputernice pentru că i-ar putea fi fatale. După scandalul cu fotografiile,considerate a fi deocheate, care au făcut deliciul tabloidelor, eveniment care,însă, pe Iurie Darie l-a consumat foarte tare, au urmat câteva vizite laUrgenţă, ocazie cu care apropiaţii s-au temut pentru viaţa marelui actor. Ceacare a tremurat ca varga la uşa medicului a fost Anca Pandrea, însă actriţăşi-a propus să aibă grijă de „sufleţelul ei” ca de un copil mic, ceea ce şiface în prezent. Ce-i este cel mai ciuda Ancăi este că soţul ei, aflat într-ostare destul de fragilă, nu este apreciat pe cât de mult ar trebui şi actriţase teme ca nu cumva să trezească interesul celor din jur atunci când nu va maifi. „Sufleţelul meu drag a fost tot timpul un om cu coloana dreapta, corect şicinstit. Nu l-a interesat viaţa altora, nu a bârfit pe nimeni, nu s-a băgat înseamă şi nu a făcut nimic pentru a ieşi în faţă, în afară de munca lui de-oviaţă, de actoria pe care a practica-o din tot sufletul. El a aşteptat săprimească apreciere, nu a cerşit-o! Sunt 48 de filme în care a avut rolprincipal şi atât de mulţi oameni îl iubesc, numai că răsplata din partea celorcare au putere să i-o ofere întârzie. Mă tem ca nu cumva să întârzie prea multşi să ajungă prea târziu, aşa cum s-a întâmplat în atât de multe cazuri. LaPremiile Gopo nu l-au chemat niciodată, deşi era printre cei mai îndreptăţiţisă se afle acolo şi să primească o distincţie, mai ales că a avut rolulprincipal în primul film premiat la Cannes, regizat de Gopo. O stea pe AleeaCelebrităţilor nu a primit şi văd că este dus cu zăhărelul de pe o zi pe alta.Când am vorbit cu George Ivaşcu, eram atât de necăjită că el nu este răsplătitcu o steluţă, aşa cum au fost alţi actori români şi mi-a promis că pe 9 mai vormai fi date alte câteva stele, însă a trecut 9 mai şi Iura al meu nu a fostsunat de nimeni. Oare cât vor să aştepte? Doamne fereşte să se întâmple cevarău între timp! Post-mortem nu-l ajută cu nimic aprecierea lor, însă, aşa cum esteobiceiul pe la noi, se pare că un om de valoare este apreciat atunci cânddispare”, ne-a declarat, indignată, Anca Pandrea.

De trei ori la spital,în patru luni

În ianuarie, actorul de 82 de ani a leşinat într-un restaurant şi a fosttransportat de urgenţă la spital, cauza fiind oboseala accentuată de scandalulfotografiilor nud apărute în presă. O săptămână mai târziu, Iurie Darie a ajunsdin nou la Urgenţă, de data aceasta din cauza unor probleme cardiace, iar înaprilie, din aceeaşi cauză, a vizitat din nou medicul. Momentan, actorul sesimte bine, iar de asta se ocupă, cu multă grijă, iubita lui care îi găteştebunătăţile preferate şi îl tratează cu produse apicole care i-au redat energia.„Aleargă toată ziua de la bucătărie la dormitor, urcă treptele din casă, facegimnastică, are un tonus de invidiat. Nici eu nu sunt aşa vioaie ca el! Măbucur foarte mult că puişorul meu este bine!”, ne-a spus Anca Pandrea plină deoptimism.

Tradiţie românească:aprecierea post-mortem

După ce a încetat din viaţă, Jean Constantin a primit titlul de „Cetăţeande Onoare” al judeţului Constanţa, „pentru o viaţă dedicată actului artistic”.La fel, şi Dem Rădulescu a fost recompensat post-mortem cu titlul de „Cetăţeande onoare” al municipiului Râmnicu Vâlcea. Maestrul Gheorghe Dinică a primit unomagiu post-mortem atât la Roma, cât şi la New York, la câteva luni dupădispariţia sa, când fanii din străinătate au putut să revadă filmul „Filantropica”.Totodată, şi scriitoarea Monica Lovinescu a fost decorată, tot post-mortem, cuOrdinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, semn de înaltăapreciere pentru rolul acesteia în păstrarea şi promovarea valorilorintelectuale şi morale în spaţiul public românesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29

Mai multe imagini:
Anca Pandrea se teme că soţul ei nu va apuca ziua în care va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. „Sper ca Iurie Darie să nu fie apreciat doar după ce nu va mai fi!”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image