2018-12-12 09:34


André Rieu: „Simt durerea voastră în inimă!”. Artistul a adus flori şi a aprins o lumânare la altarul Colectiv

 |  20:05
André Rieu: „Simt durerea voastră în inimă!”. Artistul a adus flori şi a aprins o lumânare la altarul Colectiv
Gabriela Dumba

Foarte îndrăgit în România, cu şapte concerte susţinute anul acesta în ţara noastră, Andre Rieu nu a putut rămâne indiferent la tragedia care ne-a îndoliat şi a venit în Bucureşti, cu un avion privat, pentru a aprinde o lumânare la altarul Colectiv. Artistul nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi a plâns ca un copil în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa în incediul de săptămâna trecută. Mai mult, violonistul a spus că „nu vă pot oferi altceva decât muzica mea” şi, astfel, Rieu a promis că tot profitul aferent DVD-ului „André Rieu - Live în Bucureșţi” va fi donat victimelor. Mai mult, violonistul a făcut şi o donaţie importantă menită a-i ajuta pe răniţi să se recupereze şi să câştige lupta cu moartea.

Violonistul olandez André Rieu a ajuns la Bucureșţi sâmbăta pentru a aprinde o lumânare și a depune flori în fața clubului Colectiv, acolo unde si-au pierdut viata zeci de tinei, iar mulți altii sunt grav răniți în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie. Timp de jumatate de ora, artistul a stat între oameni, a îngenuncheat și s-a rugat împreună cu ei, fără a-şi putea stăpâni lacrimile. "Dragii mei prieteni, de fiecare dată când am venit în țara voastră frumoasă s-a creat o legătură indestructibilă cu voi toți. Prin urmare, am fost profund șocat la auzul veștii tragice despre ceea ce s-a întâmplat în Bucureșţi. Simt durerea voastră în inimă și împartășesc un profund regret. Condoleanțele mele se îndreaptă astăzi către românii care și-au pierdut viața și către familiile acestora, și doresc o recuperare rapidă pentru cei răniți”, a spus André Rieu, îmbrăţişat şi felicitat pentru gestul său deosebit de toţi cei strânşi în faţa clubului Colectiv, prieteni, rude ale victimelor sau simpli cetăţeni care au simţit să-şi arate respectul şi susţinerea pentru victime.

"Poporul român ne-a întâmpinat pe mine și orchestra mea cu inima deosebit de caldă și deschisă. Ne exprimăm speranța, că acest lucru va conta și va oferi sprijin acolo unde este mai mare nevoie în aceste vremuri tulburi", a mai spus artistul. Mesajul lui Andre Rieu a fost primit cu emoţie de toţi oamenii strânşi la altarul Colectiv, spaţiul din faţa clubului în care a avut loc tragedia de pe 30 octombrie şi unde acum ard sute de lumânări. Toţi cei care au vrut să aducă un omagiu victimelor şi pentru a înalţa o rugăciune pentru cei peste 100 de oameni răniţi care lupta pentru viaţă au depus munţi de flori în faţa clubului Colectiv, au adus icoane şi mesaje de rămân bun pentru cei care nu au pierdut lupta cu viata, dar şi de încurajare pentru răniţi.

SOLIDARITATE. RESPECT. EMPATIE

André Rieu: „Simt durerea voastră în inimă!”. Artistul a adus flori şi a aprins o lumânare la altarul Colectiv
zoom
În iulie 2015, André Rieu și a lui Johann Strauss Orchestra au susținut șapte concerte în Piața Constituției în fața unui public de peste 85.000 de persoane. A fost prima dată când artistul a concertat în România. Profund impresionat de știrea dureroasă, André Rieu a decis ca toate profiturile aferente DVD-lui "André Rieu - Live în Bucureșţi", care va fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie,să fie donate victimelor pentru a ajutărănițîi și a sprijini recuperarea lor.

Ulterior, cu ochii în lacrimi, André Rieu a spus că îi este foarte dificil şi a fost foarte afectat când a auzit despre această tragedie. "Este foarte dificil. Ştiţi, viaţa se compune din amintiri, iar românii mi-au oferit atât de multe amintiri plăcute în cele două săptămâni în care am fost în România. Când am auzit ceea ce s-a întâmplat, sigurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici şi să plâng alături de dumneavoastră. Îmi cer scuze, singurul lucru pe care pot să vi-l ofer este muzica mea", a declarat André Rieu. Violonistul a mai spus că după ce, în luna iunie, a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a înregistrat mai multe DVD-uri cu aceste evenimente şi vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestora pentru ajutorarea victimelor tragediei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: andré rieu, flori, durere, lumanare, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...