2018-12-12 16:45


Andreea Mantea i-a dus unei mirese un stripper deghizat în gladiator

 |  16:32
Andreea Mantea i-a dus unei mirese un stripper deghizat în gladiator

Andreea Mantea, prezentatoarea emisiunii, a mers la o nuntă din şi, odată ajunsă pe tărâm oltenesc, a organizat o petrecere a burlacitelor. Surpriza serii a venit din partea echipei emisiunii când, burlăciţele petrecăreţe au avut parte de un “gladiator”, un stripper profesionist care le-a oferit fetelor un show incendiar. Viitoarea mireasă, Georgiana îi povesteşte Andreei cum, ea şi Valerică s-au întâlnit, s-au îndrăgostit unul de altul şi că, în urma iubirii lor a apărut Ayanna Ştefania, fetiţa lor de 8 luni. O bună bucată de timp cei doi au fost plecaţi din ţară pentru a munci şi pentru a-i oferi fetiţei lor un trai mai bun, dar s-au întors pentru a se căsători după tradiţiile olteneşti, pe meleagurile natale.

           

Iată la ce obiceiuri a asistat Andreea:

    În jurul orei prânzului, după oficializarea relaţiei la Casa Căsătoriilor, se merge la casa părintească a miresei, aceasta se schimbă în rochie de mireasă şi se merge la udat la a treia fântâna din drumul nuntaşilor (domnişorul şi domnişoara de onoare căra o găleată cu apă şi un buchet de flori cu busuioc, iar împreună cu mireasa scot apa din fântâna de trei ori şi stropesc nuntaşii sub formă de cruce cu apă şi busuiocul).     La întoarcere mireasa le oferă oamenilor care ies să vadă nuntă o ploscă cu vin din care aceştia trebuie să bea.     Odată întorşi acasă, împodobesc un brad cu flori (florile sunt făcute joi seara de către tinerii necăsătoriţi), 2 batiste, 2 covrigi, 2 mere, aţa albă şi roşie care este aşezată pe un fus (fusul după ce se goleşte de aţă se rupe şi se aruncă cât mai sus).     După împodobire, bradul este udat cu vin de către mireasa şi domnişorii de onoare, apoi este parfumat.     Se face horă miresei, unde nuntaşii joacă horă, iar mireasa împreună cu domnişoara de onoare pun florile invitaţilor în piept. La  aceste obiceiuri ginerele nu participă!     Apoi se merge la casa părintească a mirelui unde un tânăr necăsătorit îl va barbieri pe ginere folosind un topor, mar înmuiat în vin şi un aparat de râs.     După acest obicei mirele împreună cu familia şi nuntaşii merg la naşi acasă. Acolo sunt întâmpinaţi de aceştia care, îşi aşteaptă finul pentru a-i pune floarea în piept. Drept răsplată, ginerele o să meargă cu un cadou numit tradiţional “plocon”. La aceste obiceiuri mireasa nu participă!

Cum arată nuntă la olteni, ce obiceiuri şi tradiţii au aceştia, cum se distrează şi mai ales de ce surprize inedite au avut parte mârâi, aflaţi sâmbătă 6 august de la ora 20.30, în emisiunea “Nuntă cu surprize” prezentată de Andreea Mantea şi Gabriel Coveşeanu, la Kanal D.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...