2017-01-16 19:21

MONDEN


Andreea Marin a întâlnit-o pe Reese Witherspoon în America. Află de ce a impresionat-o actriţa!

 |  14:44

Andreea Marin se află zilele acestea, la Washington, unde participă, alături de 1500 de oameni din toată lumea, la o conferinţă mondială dedicată luptei împotriva violenţei domestice şi susţinerii adăposturilor pentru femeile aflate în situaţii limită şi copiilor lor, organizată de Fundaţia Avon pentru Femei. Andreea a întâlnit-o în America pe Reese Witherspoon, ambasadorul acestei cause la nivel global, şi a avut prilejul să o intervieveze, declarându-se impresionată de modestia şi simplitatea celebrei actriţe.

Reese Witherspoon  purta o singură şi discretă bijuterie: lănţişorul cu pandativ de argint care simbolizează un cerc al sprijinului oferit femeilor în întreaga lumii, un simbol al campaniei mondiale,  prin vânzarea acestuia se adună fonduri pentru susţinerea adăposturilor dedicate femeilor care trăiesc experienta traumatizantă a violenţei în familie. Întregul profit (aproape 4 dolari pe fiecare bijuterie) este donat în acest scop de către Fundaţia Avon pentru Femei şi, după lansarea din martie a cerceilor “Fundiţa Promisiunii” cu scopul susţinerii cauzei femeilor care suferă de cancer la san, simbolul purtat de Reese Witherpoon va fi disponibil din aprilie şi în România”, a declarat Andreea Marin.

“De ce nu pleacă femeia  care trăieşte că victimă, pentru a se transformă în supravieţuitoare, de ce ezita şi nu renunţa la traiul în comun, pentru a-şi recâştiga liniştea, încrederea în sine, libertatea de a fi ea însăşi ?!? Este o întrebare firească pe care oricine nu trăieşte experienta şi-o pune cu seninătate. Totul pare foarte clar, când priveşti lucrurile “la rece”, şi nu sub presiunea violenţei. Răspunsuri există. De la  “pentru că poate încă mai spera ca el să se schimbe în bine” la “pentru că nu-şi închipuie cum ar putea fi să îşi piardă copiii, în urma unui divorţ de care îi e teamă că de moarte”. Pentru că nu are destui bani să îi protejeze, o altă casă unde să îi crească, pentru că a fost îndepărtată de prieteni şi poate nu are cine să o ajute, cu proprii părinţi prea împovăraţi să o susţină să o ia de la capăt. Pentru că îi e ruşine de eşec, frică de ideile preconcepute, pentru că se simte neputincioasă şi nu ştie unde ar putea găsi cea mai mică susţinere.

Desigur că există şi cazuri în care bărbatul este victimă, persoana vătămată, dar mult mai răspândite sunt situaţiile în care femeia suferă abuzul în familie. Acesta poate fi verbal, emoţional, poate însemna izolarea de prieteni şi de cei dragi, refuzul accesului la resurse spre a depinde de partenerul potent financiar, ameninţări şi atacuri care pot duce chiar la moartea unuia dintre parteneri. În funcţie de religia şi cultura locului în care trăieşte familia, sentimentul că femeia e sclava bărbatului ei e accentuat de lipsa de reacţie în comunitate, ca şi când experienţa ar trebui acceptată ca firească, şi multe femei ajung să o privească drept normalitate”, mărturiseşte Andreea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Andreea marin, Reese Witherspoon, Washington, fundatia avon pentru femei, violenta domesticaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image