2017-01-18 03:53

MONDEN


Andreea Marin: Violeta are interzis la hamburgeri! “Zâna” preferă să-i gătească fiicei sale mâncăruri moldoveneşti, mai ales că are şi probleme cu stomacul

 |  18:11
Andreea Marin: Violeta are interzis la hamburgeri! “Zâna” preferă să-i gătească fiicei sale mâncăruri moldoveneşti, mai ales că are şi probleme cu stomacul

Aleargă de dimineaţă până seara, însă atunci când este vorba de alimentaţiafetiţei sale, Andreea Marin spune că nimic nu este mai important şi, indiferentcât de obosită ar fi, găseşte energie să gătească pentru Violeta. Atunci cândeste cuminte, nu o premiază cu hamburgeri şi cartofi prăjiţi la fast-food, cicu o tochitură moldovenească preparată în casă. Andreea încearcă să o ferească pe micuţă de tentaţiileculinare ale lumii moderne, mai ales că fetiţa a avut şi probleme cu stomacul,după un tratament cu antibiotice care i-a distrus flora intestinală.

Pe masa familiei Marin-Banică se găsesc pârjoale, sărmăluţe sau alivenciîn loc de hamburgeri, aripioare picante sau sosuri grele. Chiar dacă pregătirealor necesită un timp ceva mai mare decât o scurtă oprire la fast-food, AndreeaMarin preferă mâncărurile sănătoase pentru familia ei. Încearcă să-şi ţinăcopilul de trei ani departe de tentaţiile culinare ale lumii moderne, preparateîn cinci minute, dar care pot cauza probleme pentru o viaţă întreagă. Chiar dacătot mai mulţi părinţi dau vina pe lipsa timpului atunci când îşi duc copiii în“excursie” la fast-food, mizând pe bucuria acestora de a primi o jucărie lapachet cu un sandviş, Andreea nu este de acord cu această metodă derecompensare a celor mici. “N-am nimic împotriva fast-food-urilor, ealegerea fiecăruia, dar noi preferăm să gătim acasă. Fiecare îşi creşte copilulaşa cum crede de cuviinţă, depinde de ce îşi doreşte de la viaţă. Eu aleg să ohrănesc pe Violeta cu mâncare sănătoasă, sucuri preparate în casă şi am maregrijă la alimentele cu care intră în contact, mai ales că a fost bolnăvioară. Înurma unui tratament cu antibiotice pentru răceală, i-a fost afectată floraintestinală şi nu putea mânca nimic. Cu ajutorul unui tratament homeopatic şi cualimente alese cu mare grijă, am reuşit să o fac bine. Mulţi spun că nu se potabţine să nu-i dea celui mic un anumit aliment, cunoscut a fi nesănătos, pentru că are poftă, dar cum se poateîntâmpla una ca asta din moment ce copilul, teoretic, nu a mâncat niciodatăacel preparat? Trebuie să educi poftele unui copil şi să-l înveţi de mic ceeste bun şi ce nu este pentru sănătatea lui”, ne-a declarat Andreea Marin carea şi intrat, recent, în “Clubul mamelor”. Fosta prezentatoare a “Surprizelor”spune că, deşi este ocupată până peste cap, găseşte timp pentru a intra în bucătărie.Atunci când nu reuşeşte, cere ajutor, însă nu alege calea cea mai simplă, adicădrumul la fast-food: “Alerg de dimineaţă până seara, cu greu poţi găsi un ommai ocupat decât mine, însă dacă vrei, poţi face şi asta. Eu am pe cineva dinfamilie care mă ajută la gătit, dar vine o dată, de două ori pe săptămână, înrest mă descurc singură. Poţi găti două, trei feluri de bază o dată pe săptămânăşi apoi zilnic, câte puţin. Prefer mâncărurile moldoveneşti, mâncarea sănătoasă,deşi un pic mai grasă”.

“Un copil trebuie să simtă că ai grijă deel!”

AndreeaMarin consideră că mâncarea gătită în casă nu constituie doar o alimentaţie sănătoasă,dar poate avea şi o importanţă afectivă pentru copil. Anumite mirosuri şigusturi i se pot întipări în memorie şi îi pot trezi, peste ani şi ani,amintiri foarte plăcute legate de grija pe care i-o purta mama. “Eu îmiamintesc şi acum, deşi eram micuţă, cum miroseau în bucătăria mamei aromeledegajate de cele gătite de ea. Mă furişam tot timpul şi îmi băgam mâna prinoale. Cât ar fi de mic, copilul trebuie să simtă că ai grijă de el. Desigur, şiatunci când mergi la magazin şi cumperi ceva, tot grijă se cheamă, dar estealtceva să-i pui în farfurie ceea ce ai gătit cu mâna ta”, ne-a spus Andreea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image