2017-01-24 23:27


Angela Gheorghiu, criticată pentru prestaţia din 'Tosca'

 |  17:58
Angela Gheorghiu, criticată pentru prestaţia din 'Tosca'

Sopranaromână Angela Gheorghiu a fost criticată pentru prestaţia ei din spectacolul"Tosca", pus în scenă la Royal Opera House din Londra, într-unmaterial semnat de criticul Andrew Clements în publicaţia britanică TheGuardian. Soprana a cântat alături de JonasKaufman şi Bryn Terfel. În opinia criticului Andrew Clements, ideea aducerii peaceeaşi scenă a unor astfel de nume de referinţă din muzica de operă, pentru aimpulsiona show-ul şi pentru a impresiona spectatorii, s-a dovedit uşordeplasată. Deşi reprezentaţia oferită de cei trei mari artişti lirici conţine câtevamomente memorabile, spectacolul lor nu s-a ridicat niciodată la nivelul necesarpentru a trece dincolo de efectul negativ al unei producţii anoste, afirmă Clements.

Clements afirmă că deşi primele scene l-au făcut pe BrynTerfel să pară un personaj negativ din franciza "Piraţii dinCaraibe", rolul său (Scarpia) a reprezentat totuşi punctul culminant alacestui spectacol, fiind "un amestec înfricoşător de cruzime neintenţionatăşi de şarm perfid". În schimb, criticul britanic consideră prestaţiasopranei Angela Gheorghiu departe de a fi captivantă, tonalitatea sa fiind"uscată", iar jocul ei actoricesc fiind "vizual ca unsemafor".

Angela Gheorghiu, în vârstă de 45 de ani, este un"superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintrecel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image