2018-12-13 20:32


Angela Similea: ''Atât timp cât tinerii vor să-mi asculte muzica, nu sunt pierdută''. Înainte de moartea soţului său, artista plănuia să mai înregistreze un album

 |  18:56
Angela Similea: ''Atât timp cât tinerii vor să-mi asculte muzica, nu sunt pierdută''. Înainte de moartea soţului său, artista plănuia să mai înregistreze un album
O adevăratăicoană a muzicii uşoare româneşti, Angela Similea este o prezenţă discretă înpeisajul artistic actual. Printre scandalurile mondene ale momentului, printrefalsele vedete promovate la rang de modele, cântăreaţa îşi face loc cudificultate spre inimile admiratorilor săi. Dar mărturiseşte că are o bucurieimensă atunci când află că tinerii de azi caută muzica de ieri a artiştilor românidin vechea gardă. Şi crede că, atât timp cât CD-urile sale continuă să se vândă,pentru că oamenii vor s-o asculte cântând, “nu e pierdută”, ci dimpotrivă, areputere să-şi ducă mesajul artistic mai departe, peste generaţii.

Am stat de vorbă cu Angela Similea cu doar câteva zile înainte ca soţulei, deputatul PSD Victor Surdu, să se stingă din viaţă, după o luptă crâncenăcu un cancer pancreatic. Am sunat-o să o întrebăm ce părere are despre faptul cămarea artistă de jazz Aura Urziceanu nu mai doreşte să se întoarcă niciodată înRomânia, după ce a fost victima unor atacuri personale grave, pe internet. “Şialţi artişti, şi eu primim tot felul de jigniri şi de ameninţări. Este o generaţietotal lipsită de respect, sunt tineri cu probleme psihice, contra-fani sau faniai altor artişti concurenţi care aşa se manifestă. Şi eu am fost atacată, chiardacă nu mai activez în domeniu. Sunt, totuşi, o persoană care s-a expus. Ce săfacem? Ne asumăm şi aceste atacuri, altfel nu putem merge mai departe”, ne-adeclarat Angela Similea. Cântăreaţa ne-a mărturisit apoi că în ultimii ani s-aapropiat foarte mult de Divinitate. „Vizitând mai multe mănăstiri şiimplicându-mă în viaţa monahală, am avut ocazia să întâlnesc oameniextraordinar de buni şi de curaţi. Într-o zi, chiar le-am spus unor tinere măicuţede la un lăcaş de cult că pentru societatea noastră, pentru noi este un marenoroc că ele există, pentru că prin simpla lor prezenţă, ele asigură unechilibru între bine şi rău, în comparaţie cu tinerii despre care vorbeam maidevreme, cei care sunt mânaţi de răutate la tot felul de gesturi urâte”.

Întrebată, apoi, dacăplanuiste să mai înregistreze un nou album, Angela Similea ne-a spus că intenţioneazăsă intre din nou în studioul de înregistrări, pentru a lucra la reorchestrareaunor melodii mai vechi, în colaborare cu Ovidiu Komornyik. „M-a bucurat foartemult faptul că precedentele mele albume s-au vândut atât de bine, pentru căasta înseamnă că există, în continuare, un interes real pentru muzica uşoarăromânească. Însă cel mai mult m-a frapat, într-un sens plăcut, că şi tineriisunt curioşi şi dornici să asculte muzica mea. Şi desigur, nu doar a mea, ci şipe a altor artişti din aceeaşi generaţie. Mi se pare un lucru extraordinar.Consider că atâta timp cât tinerii vor să-mi asculte muzica, nu sunt pierdută,nu suntem pierduţi. Anul acesta aş vrea să mai finisez un album, tot cu OvidiuKomornyik”, ne-a declarat Angela Similea.

Între timp, îndrăgita artistăa primit o lovitură grea: soţul său, deputatul PSD Victor Surdu, a murit, joiatrecută, la vârsta de 63 de ani, după ce suferise multă vreme de cancerpancreatic.

Cel mai recent album, lansatîn 2010

În 2005, după zece ani de absenţă de pe scena muzicală, Angela Similea arevenit în atenţia publicului cu un nou album, intitulat “Lumea mea”. Au urmat,apoi, şi alte materiale discografice care s-au bucurat de un real succes: “Anii'70”, “Anii '80” şi “De dragul tău”, un disc de duete cu Ovidiu Komornyik. La sfârşitul lui 2010, cântăreaţaa lansat volumul IV al albumului “Anii '80”. Acesta include 20 dintre cele maiîndrăgite melodii lansate de Angela Similea, printre care “Dacă n-ai fiexistat”, “Nu-mi lua iubirea dacă pleci”, “Viaţa merge iubind înainte”, “Baladaiubirilor deschise”, “Recheamă-mă şi am să revin”, “Ultimul tramvai”. Printrecompozitorii şlagărelor de pe acest album se regăsesc Marcel Dragomir, Marius Ţeicu,Ion Cristinoiu, Adrian Enescu, Marian Nistor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13

Mai multe imagini:
Angela Similea: ''Atât timp cât tinerii vor să-mi asculte muzica, nu sunt pierdută''. Înainte de moartea soţului său, artista plănuia să mai înregistreze un album
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MONA_DEMI
11 Apr 2011

Este o mare bucurie sa o poti asculta pe d-na Angela Similea. este singura DIVA pe care a avut-o Romania sa fie sanatoasa si sa reuseasca sa treaca cat mai repede si mai usor peste necazuri si durere. Sunt alaturi de Domnia sa.
Random imageUltimele stiri


loading...