2016-12-09 19:36

MONDEN


Angelina Jolie, acuzată de plagiat

 |  13:44
Angelina Jolie, acuzată de plagiat

In the Landof Boodand Honey se pregăteşte de lansarea sa americană(23 decembrie), însă bucuria Angelinei Jolie - actriţa care a stat pentru prima dată în scaunul regizoral pentru această peliculă - ar putea fi umbrită de acuzaţiile de plagiat pe care i le  aduce un jurnalist croat.

“A folosit unele părţi ale cărţii mele

Potrivit RadarOnline.com, James J. Braddock, care-şi semnează articolele cu numele Josip J. Knežević, susţine că Jolie, care a semnat atât regia, cât şi scenariul filmului, a preluat ideea din volumul său, intitulat Slamanje duše (The Soul Shattering). Povestea din In the Land of Bood and Honey, cea a unei musulmane care se îndrăgosteşte de un soldat sârb în timpul războiului bosniac în ciuda faptului că acesta a violat-o, se regăseşte în cartea jurnalistului croat, iar din afirmaţiile lui, şi alte elemente ale operei sale au fost copiate de actriţa cu aspiraţii regizorale. „Cred că doamna Jolie a folosit unele părţi importante ale cărţii mele”, a scris Braddock pe site-ul creat special pentru a-şi susţine cauza. „Ideea ei nu este altceva decât o versiune alterată a ceea ce am scris eu… din miile de poveşti despre taberele de război bosniace, filmul doamnei Jolie are la bază aceeaşi idee ca şi romanul meu. Nu cred că acest lucru este o coincidenţă”, a mai menţionat croatul, care-şi caută acum dreptatea în instanţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: Angelina Jolie, plagiat, pelicula, razboiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Mapn majorează îndemnizațiile pentru veteranii de război Guvernul a adoptat, marți, o ordonanță de urgență prin care cuantumul îndemnizațiilor lunare... 29 Noi 2016 | (0)
Decizia privind plagiatul lui Kovesi, amânată Decizia comisiei de specialiști care analizează teza de doctorat a procurorului șef al DNA a... 30 Noi 2016 | (5)