2018-07-17 23:56


(ANTI)CONTRACEPTIVE NATURALE. Plante care stimulează sau inhibă fertilitatea

 |  21:00
(ANTI)CONTRACEPTIVE NATURALE. Plante care stimulează sau inhibă fertilitatea

Un drum până la plafar poate înlocui alte câteva zeci, chiar, pe la clinicile de fertilizare, iar o sumă infimă îi poate scuti de investiţii serioase pe cei care îşi doresc un copil. Există o serie de plante medicinale cu puternic efect asupra organelor reproducătoare care pot grăbi apariţia unei sarcini, dar şi plante cu efect anticoncepţional care anulează strădaniile celor care îşi doresc să devină părinţi.

· Brânca ursului este o plantă benefică deopotrivă pentru femei şi bărbaţi, fiind recunoscută pentru rezultatele sale în creşterea numărului de spermatozoizi, a mobilităţii acestora şi a calităţii spermei, precum şi în rezolvarea problemelor de ovulaţie. În cazul femeilor, Branca ursului stimulează activitatea ovarelor şi producerea de ovule, reîntinereşte organismul şi reglează ciclul menstrual. La bărbaţi, tratamentul cu tinctura de Branca ursului este importantă împotriva impotenţei.

· Agnus Castus, cunoscut sub numele de “fructul castităţii”, “piperul călugărilor” sau “mielărea”, este fructul unui arbust mediteranean, Vitex agnus-castus, denumit şi copacul castităţii. Acesta acţionează ca un hormon regulator şi ajută dacă aveţi cicluri neregulate sau dacă nu ovulati din cauaz unui dezechilibru hormonal. Agnus Castus este util şi dacă sunteţi predispusă la pierderea sarcinii înainte de a 12-a săptămână de sarcină. Totodată, această plantă ajută şi la combaterea simptomele sindromului premenstrual (PMS) şi ale menopauzei. Ca şi modalitate de consum, se recomandă un sfert de lingură de fructe uscate şi mărunţite presărată pe mâncare, cel mai bine la prima oră a dimineţii. Astfel, puteţi bea un decoct zilnic. Foarte important de ştiut: a nu se lua Agnus Castus împreună cu medicamente ce conţin progesteron.

· Busuiocul stimulează apetitul sexual şi creşte fertilitatea, producând o stare generală de bine, redă tonusul şi apetitul sexual, îmbunătăţeşte capacitatea de control a energiei sexuale şi ajută la combaterea ejaculării precoce.

· Chamaelirium luteum sau “rădăcină de unicorn” este o plantă folosită de secole ca adjuvant în fertilitate şi, din păcate, este o specie pe cale de dispariţie care trebuie folosită numai dacă este absolut necesar. Ajută la reglarea funcţiei ovariene şi susţine endometrul (ţesutul care căptuşeşte uterul).

· Creţişoara este renumită ca tratament pentru o mulţime de probleme femeieşti, de la reglarea ciclului menstrual până la tratarea problemelor de fertilitate, ajutor pentru cele care vor să devină mame şi pentru proaspetele mămici, scrie copilul.ro. Tulburările menstruale, leucoreea, afecţiunile organelor pelviene, problemele cauzate de menopauză, toate pot fi rezolvate cu ajutorul creţişoarei, această plantă miraculoasă.

· Trifolium pratense sau “Trifoiul roşu” este o plantă foarte răspândită cu inflorescenţe roz-strălucitor şi este renumită pentru proprietăţile sale de îmbunătăţire a fertilităţii. Se pot bea până la patru căni de decoct preparat din inflorescenţe uscate, nu proaspete.

· Năpraznicul este încă o plantă care conţine progesteron natural. Benefic atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, ceaiul de năpraznic a dat rezultate în rândul mai multor cupluri cu probleme de fertilitate care îşi doreau un copil. Ceaiul de năpraznic este un supliment fitoterapeutic pentru cazurile de sterilitate şi tulburări de dinamică sexuală atât la femei, cât şi la bărbaţi. Infertilitate masculină, mobilitate scăzută a spermatozoizilor, cistită, leucoree, sterilitatea feminină.

· Nuca este considerată a fi afrodiziac şi remediu împotriva infertilităţii.

· Asparagus racemosus sau “Shatavari”, “asparagus sălbatic” sau “sparanghel”  are o afinitate faţă de uter, sistemul reproductiv şi ciclurile naturale.

· Turnera diffusa sau “Damiana” este un mic arbust aromatic care creşte în America de sud. Fructele au efect stimulator asupra sistemului reproductiv, având şi efect afrodisiac şi adjuvant în impotenţă.

· Seminţele de in au proprietăţi remarcabile asupra sănătăţii şi în special asupra fertilităţii în cuplu. Uleiul obţinut din aceste seminţe este benefic pentru aparatul reproducător feminin, având rol de echilibrator hormonal, dar şi pentru sănătatea spermatozoizilor bărbatului.

Anulează efectul contraceptivelor

· Grapefruitul şi sucul de grapefruit: conţin un compus care opreşte absorbţia hormonilor estrogeni în organism. În această situaţie se recomandă utilizarea pilulelor contraceptive care conţin exclusiv progesterone, deoarece asupra acestuia nu prezintă vreun efect.

· Suplimente nutriţionale naturale - isoflavonele: această substanţă se găseşte în mod natural în soia şi este eficientă în ameliorarea bufeurilor de căldură la menopauză, dar contribuie şi la menţinerea sănătăţii oaselor. Cu toate acestea, potrivit studiilor, isoflavonele pot interacţiona cu contraceptivele orale, reducând efectul acestora.

· Sunătoarea poate sabota strategia de contracepţie. Enzimele metabolizante din substanţa conţinută de sunătoare (iarba Sfântului Ioan) scad eficienţa pilulelor, iar efectul inductiv poate persista timp de două săptămâni de la consumul plantei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-14

TAGURI: contraceptive, plante naturale

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova