2017-01-23 04:49


Aroganţele bogaţilor, frustrările săracilor

 |  21:00
Aroganţele bogaţilor, frustrările săracilor

Invitaţi aduşi cu elicopterul, limuzine cât un apartament pe roţi, închiriate cu mii de euro pentru ca rochia pompoasă a miresei să nu se şifoneze, cununii oficiate pe iaht sau la piscine, botezuri de zeci de mii de euro şi sute de invitaţi aleşi pe sprânceană. La acestea se adaugă meniuri extravagante unde sărmăluţelor le-au luat locul preparate de la Paris, parfait de ficat stropit cu coniac şi servit cu coacăze proaspete sau file de pui cu mango şi ruccola, iar şampania care udă evenimentul trebuie să fie şi ea musai adusă din „oraşul luminilor”.

Să ai sub 400 de invitaţi la nuntă se cheamă că eşti un sărăntoc nedemn de o apariţie în ziar sau la buletinele de ştiri ale televiziunilor serioase. Chiar dacă nu porţi un nume celebru şi important pentru popor, dacă ai limuzine la nuntă, cu siguranţă reporterii vor tăbărî pe tine ca muştele la miere. Aşa se întâmplă la nunţile românilor cu pielea bronzată, care epatează prin opulenţa de prost gust, însă mediatizată intens datorită banilor cheltuiţi pentru eveniment. Impresionaţi maxim, reporterii relatează despre zecile de purcei de lapte cu măr în gură care se odihnesc pe mese, de berbecuţii fripţi în faţa cortului de nuntă, despre rochia bătută în „swaropschi” a miresei şi despre pantofii din aur ai mirelui. De pildă, la nunta unui rom din Târgu-Jiu, invitaţii au fost aduşi cu elicopterul şi nuntaşii - purtaţi mai apoi cu limuzinele pe covorul roşu întins sub Poarta Sărutului, în acorduri manelizate şi chiuituri specifice care îl neliniştesc pe Brâncuşi acolo unde este. Puzderie de reporteri cu ochii cât cepele au fost mobilizaţi la nunta respectivă, s-au investit bani în transmisii live şi mare parte a jurnalelor de ştiri a fost ocupată de această „ştire” extrem de importantă pentru naţiune. Penibile interviurile luate nuntaşilor îmbrăcaţi în „haur” şi reportaje sub demnitatea oricărui ziarist respectabil în care indivizi care se exprimă cu greu în limba română au dreptul să-şi pună pe tapet bogăţia dobândită pe căi discutabile.

Elicopter şi lumânări din Danemarca

Tot cu elicopterul s-a dus la o nuntă şi primarul Vanghelie, călătorie la înălţime pentru care se plăteşte în medie 1.600 de euro. Dar ce mai contează dacă nu-ţi şifonezi costumul pe drum şi dacă faci senzaţie la aterizare? Cu un elicopter de 8,5 milioane de euro, proprietate personală, se deplasează şi Ioan Niculae şi se declară mulţumit de investiţie pentru că drumurile prin ţară i se par acum o adevărată plăcere. Mai urmează să spună „e mai bine să fii bogat, frumos şi sănătos decât sărac, urât şi bolnav”… Un afacerist din Moldova a vrut tot ce-i mai bun pentru fiica lui şi i-a adus la nuntă lumânări din Danemarca, sosii ale lui Marylin Monroe, acrobaţi pe catalige şi un turcoaz infinit. La nunta milionarului Nicolae Sota cu Natalia Barbu, la intrarea în cortul ridicat pe plajă, invitaţii au fost primiţi de fete în costum de baie, care le-au împărţit câte o salbă hawaiiană. Şi asta pentru că destinaţia preferată a mirilor este Caraibe, acolo unde merg de câteva ori pe an.

Iaht, orhidee, bodyguarzi şi caviar

Odată ajuns în top 300, responsabilităţile tale de bogat cresc în faţa celorlalţi, iar nunta, botezul, tăierea de moţ, divorţul trebuie să fie adevărate spectacole în ochii săracilor. Ginerică Irinel Columbeanu s-a deplasat la biserica unde a luat-o de nevastă pe Moni cu iahtul, a oferit sutelor de invitaţi zeci de preparate exotice, iar în cei 200.000 de euro cheltuiţi cu nunta au intrat şi costumaţiile mirilor: ea - rochie cu trenă de câţiva metri şi pantofi bătuţi în pietre Swarovski şi el - costum alb imaculat, creaţie a unui designer renumit. Borcea este şi el un exemplu de iubitor al luxului exagerat şi a cheltuit aproape 1 milion de euro pe nuntă, bani cu care şi-ar fi purtat toate neamurile în Caraibe, pentru o ceremonie romantică la malul mării, însă acolo n-ar fi avut elicoptere trimise de televiziunile de ştiri să transmită evenimentul. Sute de orhidee, caviar, creveţi, homari, muşchi de vită de Monaco şi alte minunăţii care au hrănit cei 600 de invitaţi, zeci de bodyguarzi, sute de jandarmi, limuzine albe, tort de doi metri, imitaţii penibile ale nunţilor regale şi, pe alocuri, prost gust şi fiţe nejustificate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-18

TAGURI: arogante, saraci, bogati, elicopter, apartament, inchiriate, aroganteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image