2019-01-17 17:13


Aspirina scade riscul de cancer de piele

 |  14:38
Aspirina scade riscul de cancer de piele

Crema de protecție solară și evitarea expunerii îndelungate la soare sunt metodele eficiente pentru a nu dezvolta cancer de piele. Acum, specialiștii adaugă încă un aliat pe listă. Calmantele pot reduce riscul de cancer cu până la 15%, relatează marieclaire.co.uk.

Studiul se bazează pe o cercetare la care au participat în jur de 200.000 de persoane. Rezultatul a arătat că cei care luau astfel de medicamente erau mai puțin predispuși afecțiunii. Dintre participanții la studiu care urmau un tratament pe bază de medicamente antiinflamatoare aveau un risc cu 15% mai redus de a dezvolta carcinom cu celule scuamoase și 13% mai scăzut pentru apariția unui melanom malign.

Cercetatorii de la Universitatea din Danemarca susțin că perioada în care o persoană ia acest medicament este direct proporțională cu eficiența protecției. Atfel, cu cât perioada este mai îndelungată, cu atât este mai mare și protecția oferită.

Hazel Nunn, de la Universitatea din Anglia, recunoaște și susține eficiența pastilelor antiinflamatoare în reducerea riscului de cancer. Aceasta avertizează însă, aspirina poate avea efecte adverse, de aceea este recomandat să vorbești cu un medic înainte de a urma un tratament zilnic pe bază de aceste pastile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-06-21

TAGURI: Aspirina, risc, cancer la piele, redus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...