2017-01-17 13:01

MONDEN


Avocata Monica Ionescu şi “Luceafărul huilei” au divorţat în urmă cu două luni. Fosta soţie a lui Cozma: Eu aşteptam să ne împăcăm şi el se însoară!

 |  18:26
Avocata Monica Ionescu şi “Luceafărul huilei” au divorţat în urmă cu două luni. Fosta soţie a lui Cozma: Eu aşteptam să ne împăcăm şi el se însoară!

Mai puţin de doi ani a durat mariajul dintre avocata Monica Ionescu şiMiron Cozma, uniune ce părea una pe viaţă, judecând după metaforele folosite de“Luceafărul huilei” în ziua înfăptuirii celei de-a doua căsătorii din viaţa sa.Iată că “agonia” a fost mai presus de “extazul” din relaţia lor şi femeia aintentat divorţul, acuzând limbajul violent al poetului şi stările salepermanente de irascibilitate. Chiar dacă au trecut numai două luni de laseparare, timp în care Monica a sperat într-o împăcare, Cozma şi-a surprinsfosta nevastă, chiar de Ziua îndrăgostiţilor cu o nouă căsătorie, mireasa fiindMarinela Niţu, muza tinereţilor sale pentru care a compus 80 de poezii înperioada detenţiei.

De Valentine's Day, Amoraşul i-a dăruit Monicăi Ionescu nu un buchet detrandafiri şi nici o invitaţie la o cină romantică din partea fostului soţ, cio veste care a şocat-o: Miron Cozma s-a însurat în weekend cu nimeni alta decâtMarinela Niţu, cea care i-a cucerit inima în 1998. Liderulminerilor susţinea atunci că bruneta cu buze senzuale este femeia pe care oricebărbat şi-ar dori-o de nevastă, iar dragostea înfiripată atunci între ei arezistat peste ani, deşi fiecare şi-a refăcut viaţa între timp. După ce aprimit din partea poetului Cozma vreo 80 de poezii, scrise în timpul în careacesta se afla în puşcărie, declaraţii de dragoste pe care ea le-a echivalat cuun tatuaj pe mâna stângă constând în autograful “Luceafărului huilei”, Marinelas-a măritat cu un italian. Dragostea s-a cuibărit pe nesimţite şi în inimaminerului, prima femeie cu care a intrat în contact în timpul detenţiei, în speţăavocata lui, i-a devenit şi soţie. Monica Ionescu avea impresia că l-a prins peDumnezeu de picior când a dus-o Cozma la primărie, romantismul şisensibilitatea bărbatului fiind calităţi suficiente pentru a-i jura dragoste veşnică.Din păcate, veşnicia lor a ţinut mai puţin de doi ani, deşi minerul susţinea că“Monica este aceeaşi conformaţie cu mine. Un fel de agonie şi extaz sau alb şinegru, cum e la noi, la mineri, lumina şi întunericul subteranului. Ştie să fieşi dură, şi sensibilă în acelaşi timp”. În noiembrie, femeia a intentat divorţulpentru că metaforele poetului s-au transformat în înjurături. Monica spera caacest gest să-l ajute să se schimbe, să conştientizeze că a greşit şi chiarspera la o împăcare, însă în tot acest timp, Cozma îi pregătea o surpriză deproporţii. “Nu-mi vine să cred că s-a însurat! Sunt şocată! Nu ştiam că a păstratlegătura cu Marinela Niţu şi nu am speculat că ar fi ceva între ei, şi tocmaide aceea sunt cu atât mai uimită de căsătoria lor. Nu mă deranjează ceea ce aufăcut, n-am nici o problemă în sensul ăsta, numai că sunt şocată. Eu credeam căne vom împăca, însă el s-a însurat cu alta. Mă gândeam că ar trebui să nerezolvăm cumva problemele pentru că atunci când am acceptat să devin soţia lui,am vrut să fie pentru totdeauna. Nu m-am jucat de-a căsătoria, şi credeam că elpoate conştientiza că a greşit şi că va încerca să repare răul făcut. Eu chiaram vrut să ne împăcăm, dar nu a fost să fie. Şi dacă am fi făcut-o, nu ştiu dacăar fi mers, aşa că poate tot răul spre bine”, ne-a declarat Monica.

“Sunt maturi, vaccinaţi, să facă ce vor!”

Fosta soţiea minerului ne-a spus că va încerca să-şi vadă de viaţa ei şi va exclude oriceposibilitate de împăcare cu Miron: “Le doresc să fie fericiţi, să se iubească şisă aibă o căsnicie minunată! Casa de piatră şi toate cele bune! Oricum, nu estevorba despre o cununie religioasă aici pentru că ar fi trebuit să treacă pe la primărieînainte pentru cununia civilă, aşa că vorbim doar despre o slujbă de logodnă. Aşaam făcut şi noi, iar nunta n-am mai apucat. Asta e, să facă ce vor. Suntmajori, vaccinaţi, să-şi asume deciziile!”. Monica este foarte surprinsă derepeziciunea cu care fostul ei soţ şi-a refăcut viaţa: “Eu nu am pe nimeni, nuexistă nici un bărbat în viaţa mea. Mi se pare prea scurt timpul care a trecutde la divorţ pentru a mă gândi la altcineva, însă la el nu a fost cazul. Maiales că eu mă gândeam la el şi credeam că putem trece peste probleme, dar el adepăşit foarte repede momentul. Să fie fericit!”.

Marinela a plâns la altar

AurelianReit, preotul care a oficiat căsătoria, spune că a fost impresionat de faptul căpe toată durata ceremoniei cei doi miri au ţinut în mână o fotografie cu părinţiilui Miron Cozma, care sunt decedaţi. "A fost o cununie frumoasă, simplă.Au avut câţiva invitaţi. Noi am văzut-o ca pe o cununie obişnuită, nu ca una devedete. Lucrul care m-a impresionat foarte mult a fost că amândoi erau foarteemoţionaţi şi pe tot parcursul ceremoniei au ţinut în mână o fotografie cu părinţiilui, care au decedat. Asta mi s-a părut foarte frumos şi sensibil. Ea a şi plâns.Avea o rochie albă, frumoasă", a spus preotul paroh Aurelian Reit pentruMediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26

Mai multe imagini:
Avocata Monica Ionescu şi “Luceafărul huilei” au divorţat în urmă cu două luni. Fosta soţie a lui Cozma: Eu aşteptam să ne împăcăm şi el se însoară!
zoom
Avocata Monica Ionescu şi “Luceafărul huilei” au divorţat în urmă cu două luni. Fosta soţie a lui Cozma: Eu aşteptam să ne împăcăm şi el se însoară!
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image