2017-01-20 10:20

MONDEN


Bănică jr: Ancăi Parghel îi plăcea să cânte şi o făcea al naibii de bine!

 |  16:36
Bănică jr: Ancăi Parghel îi plăcea să cânte şi o făcea al naibii de bine!

Anca Parghel a fost mai mult decât o celebră cântăreaţă de jazz. Anca Parghel a fost, pentru toţi cei din jurul ei, un spirit - spiritul muzicii, al dedicării, al bucuriei de a trăi. Duminică, la emisiunea "Doamne de poveste" de pe Acasa TV, telespectatorii sunt invitaţii Oliviei Steer în lumea plină de culoare a Ancăi Parghel. Ghizi prin labirintul vieţii cântăreţei sunt fiii acesteia, Ciprian şi Tudor Parghel, dar şi prieteni apropiaţi precum Ştefan Bănică jr, ultimul care a cântat, alături de Anca Parghel, într-o emisiune de televiziune. "Ea a fost o doamnă toată viaţa ei şi a trecut cu eleganţă peste momentul... amândoi ştiam că ea nu mai poate, că pentru ea este un efort… Ea a trecut foarte repede, eu m-am făcut că nici nu observ chiar dacă era slăbită din cauza bolii, nu mai avea aceeaşi forţă, dar avea aceeaşi intensitate în privire, aceeaşi dragoste cu care-şi făcea meseria, îi plăcea să cânte, ce să mai, şi o făcea al naibii de bine", îşi aminteşte Ştefan Bănică despre Anca Parghel.

"Mama era Dumnezeu, multă lume o să se întrebe ce vrei să spui cu chestia asta… Fiecare dintre noi avem o bucată din Dumnezeu în noi şi mama a reuşit să o fructifice, să o împacheteze aşa frumos şi să o dea oamenilor, spre deosebire de alţii care o ţin ascunsă. Era Dumnezeu pentru că era centrul universului meu, era centrul, universul familiei noastre", spune cu emoţie Tudor Parghel.

Întreaga ei viaţă, Anca Parghel a fost dedicată muzicii şi fiilor ei, alături de care a şi urcat, de nenumărate ori, pe scenele lumii. Ciprian Parghel crede că, de undeva de sus, mama lui încă îi veghează.

"Eu câteodată chiar mă gândesc că ea nu a murit, cred că este undeva plecată, undeva departe, mă ajută şi ne ajută în continuare, ne pune în contact cu tot felul de oameni, chiar cred că ea este undeva şi hotărăşte sub formă spirituală în continuare ce se va întâmpla cu noi. Bine, ne mai lasă să ne mai dăm şi cu capul de pereţi", spune Ciprian.

Cântăreaţa Anca Parghel a murit pe 5 decembrie 2008, la un spital din Timişoara, în urma unui cancer ovarian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image