2018-12-15 20:30


Bianca, sarmalele şi micii nu îngraşă!

 |  21:00
Bianca, sarmalele şi micii nu îngraşă!

„Bianca Drăguşanu a leşinat din cauza înfometării”, „Daniela Crudu urmează dieta de slăbit prin înfometare”, „Nicoleta Luciu a mâncat două luni numai iaurt şi carne fiartă”, „Daniela Gyorfi, minus 13 kilograme prin înfometare”, „Mulatra Laurette ţine dietă prin înfometare” sunt doar câteva dintre titlurile de ştiri care bulversează femeile dornice să slăbească. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic le transmite modelelor că pot fi suple chiar dacă mănâncă tocăniţe, sarmale, mici sau ciocolată, ideea potrivit căreia aceste alimente îngraşă şi trebuie eliminate din alimentaţia zilnică fiind una preconcepută şi total greşită.

După doi ani de muncă zilnică, de strâns informaţii şi întrerupt orice legătură cu pacienţii, medicul nutriţionist Mihaela Bilic a reuşit să termine de scris cartea „Sănătatea are gust”, punând la dispoziţia celor care vor nu numai sfaturi pentru o dietă sănătoasă, dar şi o alimentaţie corectă. Nutriţionistul care a ajutat-o pe Mihaela Rădulescu să slăbească mai mult de 40 de kilograme după naşterea lui Ayan, dar şi pe Teo să adopte un regim alimentar sănătos ne-a declarat că înfometarea este cel mai grav lucru pe care îl poate face un om pentru sănătatea lui. „Se produc dezechilibre extrem de periculoase atunci când stopăm alimentarea organismului, acestea afectând, în timp, pielea, stomacul, părul şi îmbolnăvind grav persoana care se înfometează. Lipsa alimentaţiei duce la ulcer, infertilitate şi chiar moarte. Putem fi suple mâncând de toate, dar cu măsură.

Comoditatea a transformat alimentele în duşmani! Nu trebuie să renunţăm la mâncărurile strămoşilor noştri pentru că ei nu erau bolnavi. Putem mânca zacuscă, tocăniţă, sarmale, mititei, ciocolată, prăjituri, absolut tot ce ne pofteşte sufletul, chiar şi modelelor le sunt permise aceste alimente, însă cu măsură. Fetele astea care apar toată ziua la tv şi susţin că arată atât de bine pentru că nu mănâncă nimic ar trebui să ştie că se supun unor pericole enorme şi că pot mânca liniştite un mic sau o sarma, fără să se îngraşe. Nu trebuie să mănânci morcovi fierţi cu piept de pui la grătar pentru a slăbi, trebuie doar să ai măsură atunci când te pui la masă. A face o cură de slăbire este o modă şi se pare că nimeni nu-şi doreşte un stil de viaţă ordonat. Organismul care este înfometat este asemeni unei maşini căreia nu-i pui carburantul potrivit, nu-i faci revizii tehnice şi ea, inevitabil, se strică”, ne-a declarat Mihaela Bilic.

„Pâinea nu îngraşă!”

După o carieră de 15 ani în domeniul nutriţiei şi după sute de persoane consiliate, Mihaela Bilic se poate considera pregătită să dea verdicte. „Pâinea nu îngraşă!”, ne-a spus medicul. „M-am săturat să aud oameni care susţin că nu mănâncă pâine cu caşcaval, ci doar caşcavalul simplu pentru că pâinea îngraşă. Este o aberaţie acest lucru. Din contră, caşcavalul se depune acolo unde nu trebuie, nu pâinea. La fel, există oameni care susţin că nu au timp pentru a mânca sănătos şi dau fuga la fast-food. Din nou, o aberaţie pentru că iaurtul şi covrigul se găsesc la orice colţ de stradă şi sunt alimente sănătoase. Nu avem nevoie de cartofi prăjiţi cu maioneză. Putem mânca o ciorbă sau o tocăniţă cu sos care sunt alimente sănătoase. O altă greşeală este aceea că am uitat să facem sport. Suntem ca urşii în hibernare, însă, spre deosebire de ei, noi mâncăm încontinuu.

Fetele acestea care defilează pe podium sau prin emisiuni tv nu trebuie să se mai înfometeze, ci doar să mănânce de toate, cu măsură, şi să facă sport! Am colaborat foarte bine cu Mihaela Rădulescu, în urmă cu mai mulţi ani. Ea a înţeles foarte bine, după doar câteva discuţii, ce are de făcut, ce trebuie să mănânce şi în ce cantitate. Mihaela merge la film şi mănâncă floricele, însă doar un pumn, nu o cutie”, susţine medicul care s-a ocupat inclusiv de silueta lui Teo, în urmă cu câţiva ani. „N-am mai vorbit cu Teo de aproape un an şi jumătate, dar ea a fost foarte mulţumită de sfaturile mele. Însă nu întotdeauna punem în practică ceea ce învăţăm. Avem slăbiciuni şi suntem păcătoşi prin definiţie, nu întotdeauna reuşim să facem ceea ce trebuie. Dar asta nu înseamnă că suntem mai puţin vinovaţi”, ne-a spus Mihaela Bilic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: Bianca Dragusanu, mici, sarmale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...