2017-01-17 00:20

MONDEN


Bogdan Mirică, premiat cu “Bora Bora”la Angers

 |  15:06
Bogdan Mirică, premiat cu “Bora Bora”la Angers

Festivalul de film Premiers Plans ce are loc în fiecare an la Angers- Franţa este o competiţie dedicată primelor filme ale tinerilor regizori. Printre numele pe care organizatorii festivalului se mândresc să le fi promovat de-alungul timpului se numără Fatih Akin Nuri Bilge Ceylan, Joachim Lafosse, Matteo Garrone, Arnaud Desplechin, Xavier Beauvois, Nick Park, Cristi Puiu, Paolo Sorrentino şi Thomas Vinterberg. Aşadar nu este de mirare de ce evenimentul este văzut ca unul dintre cele mai importante ale industriei internaţionale de film.

Anul acesta festivalul a avut loc între 20 si 29 ianuarie, iar lista câştigătorilor publicată duminică a adus o mare bucurie realizatorilor scurt-metrajului Bora Bora, regizorului Bogdan Mirică şi casei sale de producţie, MediaPro Pictures – filmul a câştigat marele premiu al juriului la categoria de scurt-metraje Europene şi 1500 de euro pentru regizor.

Beneficiind de o distribuţie de zile mari, pe care Mirică recunoaşte că a fost norocos să o aibă la primul său film, Bora Bora povestea lui Ion, o victimă absurdă a unei societăţi absurde. Ion este un pescar prins între sărăcia lucie care îl urmăreşte de ceva timp şi accidentul prin care ajunge să crească plante ilegale pentru un străin. În rolurile principale îi regăsim pe Alexandru Potocean (Ion), Mirela Zeţa (Maria, soţia lui Ion), Teo Corban (inspectorul de poliţie) şi pe Ion Sapdaru (poliţistul zelos). De la prima participare la un festival, la TIFF 2011 – unde a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun scurt-metraj românesc, filmul s-a bucurat de o largă apreciere internaţională, fiind apoi invitat în compeţiile unora dintre cele mai de seamă festivaluri de film internaţionale, printre care Locarno IFF, Varsovia IFF, La Cabina (Valencia), plus proiecţii speciale la Salonic IFF şi Festivalul Filmului Românesc la New York. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: Bogdan_Mirica, Bora_Bora, Angers, scurt-metraj, premiat, filmComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image