2017-01-19 17:32

MONDEN


Brad Pitt, printre favoriţii la Oscar 2012

 |  21:00
Brad Pitt, printre favoriţii la Oscar 2012

Cea de-a 84-a Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles, şi va fi prezentată de Billy Crystal. Printre favoriţii de anul acesta în cursa pentru câştigarea unei statuete din aur sunt Brad Pitt şi Meryl Streep. Brad a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor din partea New York Film Critics Circle pentru „The Tree of Life“, dar şi pentru „Moneyball“, în timp ce Meryl Streep a revendicat premiul pentru Cea mai bună actriţă pentru filmul „The Iron Lady“. Brad Pitt ar putea să aibă o concurenţă serioasă pentru Oscar din partea lui George Clooney şi a actorului francez Jean Dujardin, dar spre deosebire de Clooney, care a luat în 2006 Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol secundar cu filmul „Syriana“, Pitt a mai fost nominalizat şi nu a câştigat. De-a lungul carierei sale, Brad Pitt a fost nominalizat de două ori pentru Premiul Oscar, prima dată în 1996 pentru filmul „Twelve Monkeys“, iar a doua oară în 2009 pentru „The Curious Case of Benjamin Button“.

Principalele nominalizări

• Nominalizările pentru Cea mai bună performanţă actoricească feminină într-un rol principal sunt: Glenn Close („Albert Nobbs“), Rooney Mara („The Girl With the Dragon Tattoo“), Viola Davis („The Help“), Meryl Streep („The Iron Lady“) şi Michelle Williams („My Week with Marilyn“).

• Nominalizările la Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal sunt: George Clooney („The Descendants”), Jean Dujardin („The Artist”), Demián Bichir („A Better Life“), Brad Pitt („Moneyball“) şi Gary Oldman („Tinker Taylor Soldier Spy“).

• Regizorii nominalizaţi pentru Cea mai bună performanţă în 2011 sunt: Michel Hazanavicius („The Artist“), Alexander Payne („The Descendants“), Martin Scorsese („Hugo“), Woody Allen („Midnight în Paris“) şi Terrence Malick („The Tree of Life“).

• Cele nouă pelicule nominalizate în 2012 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film sunt: „The Artist“, de Michel Hazanavicius, „Tree of Life“, de Terrence Mallick, „Hugo“, de Martin Scorsese, „Moneyball“, de Bennett Miller, „The Descendants“, de Alexander Payne, „Midnight in Paris“, de Woody Allen, „The Help“, de Tate Taylor, „War Horse“, de Steven Speilberg, şi „Extremely Loud and Incredebly Close“, de Stephen Daldry.

• Nominalizările pentru Cel mai bun scenariu original sunt: Cel mai bun scenariu original: Michel Hazanavicius pentru  „The Artist“, Kristen Wiig & Annie Mumulo pentru „Bridesmaids“, Woody Allen pentru „Midnight in Paris“, JC Chandon pentru „Margin Call“, Asghar Farhadi pentru „A Separation“.

• Animaţiile care concurează pentru Oscar în 2012 sunt: „Rango“, „The Adventures of Tintin“, „Puss in Boots“, „Arthur Christmas“, „Chico & Rita“

Statuetele sunt fabricate manual

Celebrele statuete Oscar oferite anual de Academia Americană de Film pentru a recompensa excelenţa în cinematografie sunt şi în prezent realizate manual, într-o fabrică din Chicago. Fabricarea statuetelor este un proces îndelungat: Britannia, un aliaj foarte asemănător cositorului, se varsă în forme, înainte să se răcească. Apoi este nevoie de 40 de ore de muncă pentru a finisa figurinele, înainte de a le pune în lumina reflectoarelor de la Hollywood. Statuetele reprezintă un cavaler, cu barba pătrată, cu pieptul lat şi cu o spadă. După înlăturarea oricărei imperfecţiuni, acestea sunt cufundate într-un amestec de cupru, nichel, argint şi aur de 24 de carate. Vor fi apoi din nou lustruite, lăcuite şi puse cu grijă pe câte un soclu masiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: oscar 2012, brad pitt, nominalizăriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image