2018-07-16 12:06


Bronz perfect: plajă, solar sau autobronzat?

 |  18:59
Bronz perfect: plajă, solar sau autobronzat?

Vine vara/Bine-mi pare… La o piele bronzată visăm cu toţii, încă de la primele raze de soare! Indiferent că ne place să lenevim la soare, că preferăm solarul pentru un bronz uniform sau cremele autobronzante, considerate a fi cea mai sigură variantă de colorare a pielii, ar trebui să ştim că fiecare metodă de bronzare are avantaje şi dezavantaje, pe care ar trebui să le punem în balanţă înainte de a face o alegere. Şi, cel mai important, prudenţă maximă, indiferent de preferinţe!

Bronzarea naturală stimulează producţia de vitamina D, fără de care asimilarea calciului ar fi imposibilă. Razele UV în cantităţi moderate sunt chiar necesare organismului, perioadele ideale de plajă fiind între orele 08.00-10.00 şi 16.00-18.00. Cu 30 de minute înainte să te expui la soare aplică o cremă cu protecţie solară, cu un minim SPF 15, iar atunci când ai de gând să petreci mai multe ore la plajă, foloseşte chiar o cremă cu SPF 50, pentru că radiaţiile solare sunt mai puternice de la an la an şi, mai bine să ai o piele sănătoasă care se bronzează un pic mai greu, decât una arsă şi plină de pete pigmentare. După expunerea la soare, este indicat să aplici şi o cremă specială de după plajă care nu numai că prelungeşte viaţa bronzului, dar îţi şi calmează arsurile şi îţi lasă pielea catifelată. Recomandate sunt produsele care au în compoziţie apa termală, pentru că aceasta reduce eritemul solar (roşeaţa), pruritul (mâncărimile), usturimea şi senzaţia de “piele întinsă”. Spre exemplu, apa termală Herculane are proprietăţi antiinflamatorii dovedite, fiind indicată pentru piele sensibilă şi reactivă. Sugestii: Bioderma Photoderm MAX Spray SPF 50+ (preţ: 80 lei), Bioderma Photoderm Max Ultra Fluid SPF 50+ (preţ: 50 lei), Ivatherm Lapte de Corp SPF 50+  (preţ: 52 lei), Ivatherm Lapte de Corp după Plajă (preţ: 50 lei), L'Oreal Expertise lapte de plajă SPF 20+ (preţ: 37 lei), Garnier Ambre Solaire SPF 20 (preţ: 30 lei)

Medicii susţin că bronzarea artificială (solarul) este nocivă şi creşte nu numai riscul apariţiei cancerului de piele, ci şi a keratozei actinice, o afecţiune canceroasă care afectează doar straturile superficiale ale pielii (epiderma). La unele persoane, bronzarea artificială este la originea apariţiei maladiei Bowen, un tip rar de cancer de piele care se caracterizează prin apariţia unor plăgi de culoarea rosu-maroniu. Adeptele bronzării artificiale prezintă un risc crescut în a dezvolta cancer pulmonar, cancer renal sau cancer de intestin gros. Prin expunerea regulată la razele UVA şi UVB, ţesutul cutanat se fragilizează, pielea îmbătrâneşte prematur. Chiar dacă bronzul obţinut la solar este unul uniform, ar trebui ştiut faptul că bronzarea artificială provoacă leziuni oculare, inflamaţii ale ochiului, cataracte, pterigion sau fotoconjunctivite.

Riscurile bronzării la solar

· În cazul depăşirii perioadei de expunere recomandate, se produc arsuri solare

· Deshidratareapielii

· Se produce o fotoîmbătrâniremai rapidă a pielii - uscare, îngroşare şi ridare prematură

· Nepurtarea ochelarilor de protecţie poate produce fotocheratita, o afecţiune oculară dureroasă. Nu este suficient doar să închideţi ochii, deoarece razele UV penetrează pleoapa

· Pot apărea mutaţii ale ADN-ului, slăbirea sistemului imunitar şi chiar cancer de piele. Există suficiente dovezi care atestă faptul că expunerea la razele UV produce cele trei tipuri de cancer: pavimentos, bazocelular şi melanom. Persoanele care folosesc în mod regulat solarul prezintă un risc mai mare cu 75% de apariţie a melanomului malign.

Bronzarea organică şi autobronzarea sunt considerate cele mai sigure metode de bronzat şi cele mai practice, garantându-ţi o piele arămie în orice perioadă a anului. Apelând la bronzarea organică, nu rişti nici îmbătrânirea pielii, apariţia ridurilor sau a altor probleme de sănătate ale pielii şi constă în pulverizarea cu un aparat cu turbină HVLP, a unei soluţii 100% organice, menită să coloreze pielea într-o nuanţă naturală.

Mai mult decât atât, eventualele arsuri pe care le poţi suferi în urma expunerii intense la soare sau la solar sunt complet evitate. În funcţie de soluţia oferită în salonul respectiv, bronzarea organică poate dura de la 7 la 20 de zile, spre deosebire de autobronzantele folosite la domiciliu al căror efect este de mai scurtă durată. În plus, dacă nu este aplicat cum trebuie, crema autobronzantă îţi poate lăsa pete pe piele. De aceea, este indicat să faci un peeling pentru a elimina celulele moarte înainte de a aplica autobronzantul (spre exemplu, gelul exfoliant Ivapur care îndepărtează impurităţile şi sebumul ce obstruează porii care duc la apariţia punctelor negre şi a coşurilor - preţ: 42 lei). După ce aplici autobronzantul, aşteaptă zece minute înainte să te îmbraci pentru a evita pătarea hainelor. Sugestii: Bioderma - Photoderm Autobronzant (preţ: 38 lei),L'Oreal Sublime Bronze lapte autobronzant (preţ: 40 lei), Dove Summer Glow loţiune autobronzantă (preţ: 15 lei), Garnier lapte de corp autobronzant (preţ: 13 lei).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

TAGURI: bronz perfect, plaja, solar, autobronzat

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova