2017-01-17 17:17

MONDEN


Carmen Brumă dă lecţii de “sarmalistică”

 |  21:00
Carmen Brumă dă lecţii de “sarmalistică”

Cine crede că mâncarea pe care românii o pun pe masa de Crăciun este un lucru de şagă se înşală amarnic, pentru că sarmaua, banală pentru mulţi, are în spate o adevărată ştiinţă. S-ar putea inventa o ştiinţă care se ocupă cu studiul sarmalelor, iar Carmen Brumă ar putea fi academician doctor în “sarmalistică”.

Iubita lui Mircea Badea din ultimii 12 ani are o siluetă fără cusur, însă nu a fost dintotdeauna suplă şi cu muşchii tonifiaţi ca ai unei dependente de fitness. Este greu să ţi-o imaginezi pe Carmen Brumă de acum cu 30-40 de kilograme în plus, însă este cât se poate de adevărat că “topmodela” de acum a fost o adolescentă supraponderală. Dieta şi sportul au ajutat-o pe Carmen să slăbească şi să ajungă să se simtă excelent în pielea ei, însă nu a ajuns aici fără sacrificii. Cartofii prăjiţi, băuturile acidulate, mâncărurile româneşti tradiţionale preparate cu multe prăjeli şi grăsimi, pâinea albă sau prăjiturile nu au ce căuta în dieta ei şi au fost excluse de vreo 10 ani. Din dorinţa de a-i ajuta şi pe alţii să-i calce pe urme, iubita lui Badea postează aproape zilnic, pe un site de socializare, filmuleţe în care exemplifică exerciţii fizice pentru diverse grupe de muşchi. În ton cu această perioadă, Carmen dă şi câteva sfaturi legate de masa de Crăciun şi de celebrele sarmale care nu lipsesc de pe masa românilor în aceste zile.

Meniul ideal pentru Crăciun

1. Când încălziţi sarmalele faceţi-o într-un vas separat, în care puneţi o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumaţi-l fără reţineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal, iar una din carne de pui sau curcan are 150-200 cal. Dacă sarmalele pe care le-aţi consumat au fost foarte grase beţi după masă o cană cu ceai verde fierbinte. Conţine antioxidanţi, care împiedică formarea radicalilor liberi, şi are un uşor efect diuretic şi laxativ.

2 .Alcoolul în exces, pe lângă alte neplăceri, vă poate aduce 2-3 kg în plus dacă nu mâncaţi nimic. Punem şi mâncarea la socoteală, iar tragedia devine totală...

3. Băuturile alcoolice aperitive irită mucoasa gastrică şi vă creează o poftă de mâncare anormală, care permite consumul unor cantităţi enorme de alimente.

4. Mişcarea zilnică este singura soluţie pe care o aveţi dacă vreţi să mâncaţi orice şi să nu vă îngrăşaţi.

5. Mersul la cumpărături nu trebuie trecut la capitolul mişcare, ci la capitolul pericol, dacă mă gândesc la ispitele frumos ambalate de pe rafturi. Tocmai de aceea ar trebui să plecaţi la supermarket cu burta plină, altfel veţi fi tentaţi să puneţi în coş o mulţime de lucruri interzise.

6. Un alt aliat al vostru în această perioadă este centimetrul. Măsuraţi-vă o dată la 3-4 zile pe stomacul gol şi „luaţi măsuri" dacă e cazul.

7. Nu consumaţi fructe pe lângă dulciurile tradiţionale, ci în loc de acestea. Dacă mâncaţi cozonac sau prăjituri renunţaţi la fructe. Singura excepţie e ananasul crud, care intensifică arderile şi ajută digestia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05

TAGURI: Carmen bruma, crăciun, mircea badea, dieta, sportComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image