2016-12-05 16:46

MONDEN


Carte: - Ali Shaw "Fata cu picioare de sticlă"

 |  21:00
Carte: - Ali Shaw "Fata cu picioare de sticlă"

În arhipelagul St. Hauda's Land se petrec lucruri neobişnuite. Ceaţa dezintegrează orizontul în straturi nemişcate de aer, stânci ameninţătoare îţi întorc privirea, în mlaştini nesfârşite zboară vite cu aripi de fluture şi se ascund secrete întunecate, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă. Căutarea unui leac pentru această boală neobişnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om. O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile şi indeciziile trecutului lor, iar iminenţa morţii pare aproape tangibilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-05

TAGURI: Fata cu picioare de sticlăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Schimbarea la faţă a politicienilor din eşalonul doi. Azi, Ion Stan. Imagini cât mii de cuvinte Ion Stan, născut pe 13 august 1955, în comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa, a fost deputat în... 16 Noi 2016 | (0)
Schimbarea la faţă a politicienilor din eşalonul doi. Azi, Victor Boştinaru. Imagini cât mii de cuvinte Victor Boştinaru, născut pe 17 mai 1952, în localitatea Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, a fost... Acum 20 ore | (1)