2019-03-23 08:53


Carte: - „Apocalipsa” de Stephen King

 |  17:39
Carte: - „Apocalipsa” de Stephen King

O eroare de computer de numai o nanosecundătransformă lumea în pustiu. Dar cel mai înspăimântător coşmar se întrupeazăîntr-un bărbat cu zâmbet letal şi puteri inexplicabile: Randall Flagg, omulnegru. Cine va învinge în confruntarea cu răul pur? O călătorie halucinantă jalonată de cele maiincredibile aventuri printr-o lume care aduce cu Europa Evului Mediu întunecat.

„Chiar pe Main Street, din May, Oklahoma, zăcea unmort. Nick nu era surprins. Întâlnise o mulţime de cadavre de când plecase dinShoyo şi presupunea că nu văzuse nici măcar o miime dintre toţi morţii prinapropierea cărora trecuse. Erau anumite locuri în care mirosul bogat al morţiiera suficient să te aducă în pragul leşinului. Un mort în plus sau în minus numai însemna mare lucru.“ - Stephen King, “Apocalipsa”.

Perpetuând moştenirea lui Poe, Hawthorne, Melville,Henry James şi H.P. Lovecraft, King este urmaşul tradiţiei gotice americane,plasându-şi ororile în decoruri contemporane, descriind lupta culturii cutenebrele sale... El este cel care a relevat coşmarul civilizaţiei noastreidealiste. „Mi-am dorit să scriu o fantezie epică asemenea celei create deJ.R.R. Tolkien în «Stăpânul inelelor», dar în manieră americană. Aşa aluat naştere «Apocalipsa»“, spune Stephen King

Volumul a apărut la EdituraNemira şi poate fi achiziţionat şi de la librăria online Libris.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...