2019-01-19 10:35


Carte: - „Cai în galop” de Yukio Mishima, 35 lei

 |  18:55
Carte: - „Cai în galop” de Yukio Mishima,  35 lei

„Cai în galop“, cel de-al doilea roman din tetralogia „Marea fertilităţii“,apărut la un an după „Zăpada de primăvară“, a fost ecranizat în 1985într-un episod din filmul inspirat din biografia şi opera scriitorului niponMishima: o viaţă în patru capitole, regizat de Paul Schrader, printreproducători aflându-se Francis Ford Coppola şi George Lucas.

Pasiunea care a răvăşit vieţile lui Satoko şi Kiyoaki maistăruie în amintirea lui Honda, ajuns acum un judecător respectabil, cu o viaţăa cărei rutină nu pare să-l deranjeze câtuşi de puţin. Liniştea de care sebucură magistratul va fi spulberată de o întâlnire extraordinară: în timpulunei competiţii de kendo, Honda are revelaţia că tânărul luptător Isao Iinumaeste reîncarnarea lui Kiyoaki. Însă campionul de kendo, un idealist fără nimicdin fragilitatea romanţioasă a lui Kiyoaki, s-a angajat pe un drum ce se vadovedi periculos. Până la fanatism şi sacrificiu nu mai este decât un pas, uşorde făcut pentru un bărbat impulsiv ca Isao. Va avea, de data aceasta, Hondaputerea de a-şi salva prietenul?

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură,prozatorul, poetul şi dramaturgul YUKIO MISHIMA este unul dintre scriitoriijaponezi emblematici ai secolului trecut. Kimitake Hiraoka, pe numele săuadevărat, s-a născut în 1925 la Tokyo, într-o familie de samurai şi începe săscrie încă de la vârsta de doisprezece ani.

Cartea a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...