2018-11-20 02:32


Carte: - „Cântece de toamnă” de Ruy Camara 46 lei

 |  18:31
Carte: - „Cântece de toamnă” de Ruy Camara  46 lei

“Cântece de toamnă” este un romanmonumental, înfricoşător şi emoţionant.În ultimele două secole, mari numeale literaturii mondiale au încercatîn van să reconstituie enigmaticatraiectorie a scriitorului IsidoreDucasse (1846-1870), dar cel care aintrat în abisurile universului săuşi a reuşit să dezvăluie antiuniversulîntunecat, discontinuu şi nu maipuţin tragic decât realitatea a fostromancierul brazilian Ruy Câmara,care debutează la acest început de secolpentru a inspira viitoarelegeneraţii de scriitori. Iată o operă genial deciudată, perfectă subaspect estetic, ce merită a fi citită, recitită şigustată în linişte (Gerardo Mello Mourâo)

Romancierul,dramaturgul şi poetul brazilian Ruy Camara s-a născut în 1954, în Recife şi şi-apetrecut copilăria în Messejana, o suburbie a oraşului Fortaleza.

Absolvental unui liceu de tehnologie mecanică, a studiat ingineria la Universitatea dinFortaleza, este licenţiat în sociologie şi s-a specializat în dramaturgiepentru teatru, cinematografie şi televiziune la Institutul Dragão do Mar de Artăşi Cultură. În 1990, a renunţat la afaceri pentru a se consacra literaturii şisemioticii. "Cantece de toamnă" este romanul său de debut şi a apărutla Editura RAO.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...