2017-01-24 21:20


Carte: „Corecţii” de Jonathan Franzen

 |  17:20
Carte: „Corecţii” de Jonathan Franzen

O nouă ediţie, extrem de aşteptată de cititoriiautohtoni, a romanului “Corecţii”, cea de-a treia carte a lui Jonathan Franzen,adevărata revelaţie a literaturii americane din ultimii ani şi una dintrefigurile marcante ale literaturii contemporane.

Romanul a fost recompensat cu prestigiosul NationalBook Award.

“Corecţii” este o capodoperă tragicomică despre ofamilie care se fărâmiţează, într-o epocă a satisfacţiilor facile.Întinzându-se din Midwest-ul de la jumătatea secolului trecut până pe WallStreet şi în Europa răsăriteană de astăzi,“Corecţii” aşază lumea demodată avirtuţilor civice şi a inhibiţiilor sexuale într-un contrast violent cu vremealocuinţelor supravegheate electronic, a educaţiei liberale, a îngrijirilor de sănătatementală făcute din cărţi de popularizare şi a lăcomiei globalizate. De unrealism bogat, un umor întunecat şi un umanism profund, cartea îl confirmă peJonathan Franzen ca pe unul dintre cei mai fini comentatori ai societăţii şispiritului american.

După aproape cincizeci de ani de când este soţie şimama, Enid Lambert doreşte puţină relaxare. Deşi Alfred, soţul ei, este pe calede a pierde bătălia cu boala Parkinson, iar copiii au plecat de mult de acasă,fiecare eşuând într-un fel sau în altul, Enid şi-a stabilit un ţel aproapeimposibil de atins: reunirea întregii familii pentru un ultim Crăciun petrecutîn casa părintească.

„«Corecţii»” stă alături de Casă Buddenbrook a lui Thomas Mann… Ooperă desăvârşită.” (Michael Cunningham, autorul romanului “Orele”)

Cartea a apărut la Editura Polirom şi poate fiachiziţionată şi de la librăria online .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image