2017-01-23 10:37


CARTE: „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez

 |  17:32
CARTE: „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez

“După Romeo şi Julieta, aceasta este cea mai frumoasă poveste dedragoste care s-a scris vreodată. O să fac nefericiţi o mulţime de bărbaţi,deoarece iubirea reprezintă totul aici. Acest bărbat a făcut, timp de 50 deani, curte unei femei.”

Scott Steindorff

În tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza trăiseră o pasionantăpoveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize... La început,când Florentino afla că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţalui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afacerişi nu numai... (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirmă acest lucru),dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 deani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia dedragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nouînceput?

Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase şi mai tragicepoveşti de dragoste din literatură universală, a fost ecranizată în 2008,adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord,câştigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur.

Cartea a apărut la Editura RAO.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image