2019-02-22 17:22


Carte: - „Insula iubirilor nesfârşite” de Daina Chaviano 32 RON

 |  18:18
Carte: - „Insula iubirilor nesfârşite” de Daina Chaviano 32 RON

Cel mai tradus roman din istoria literaturii cubaneze, Insulaiubirilor nesfârşite a fost desemnat în 2007 cea mai bună carte de limbăspaniolă, în cadrul Florida Book Awards.

Cecilia este o tânără ziaristă cubaneză emigrată înStatele Unite şi stabilită în Miami. Dureros apăsată de singurătate, departe deţara natală, pe care se preface din răsputeri că a dat-o uitării, o întâlneşteîntr-o seară, într-un băruleţ din cartierul Mica Havană, pe Amalia, o bătrânămisterioasă ce începe să-i spună o poveste. Este, de fapt, istoria familieiAmaliei, în ale cărei vene curge sângele a trei etnii diferite, însăşi etniiledin care s-a născut poporul cubanez: chinezii, care au străbătut Pacificul laînceputul secolului XX, şi sclavii negri şi coloniştii spanioli, ce autraversat Atlanticul pentru a ajunge la limanul binecuvântat al insuleiînsorite. Seară de seară, Cecilia se întoarce în barul unde Amalia îipovesteşte întâmplările şi iubirile care au făcut ca drumurile celor treifamilii să se intersecteze şi să se unească, iar tânăra va descoperi înţesătura complicată a acestei saga exotice, ritmate de acordurile celebre aleson-urilor cubaneze, desenul propriului destin şi drumul cătresufletul-pereche.

DAINA CHAVIANO s-a născut în 1960, la Havana. Urmeazăcursuri de limba şi literatura engleză la Universitatea din Havana. Studentăfiind, în 1980 câştigă primul concurs de literatură science-fiction organizatîn Cuba, cu volumul de povestiri Los mundos que amo (Lumile pe carele iubesc).

Cartea a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...