2017-01-20 01:25

MONDEN


Carte: - „Paula” de Isabel Allende

 |  19:05
Carte: - „Paula” de Isabel Allende

Scriitoarea a avut o fiică, pe nume Paula, care a murit în 1992 deporfirie, după un an petrecut în comă pe patul de spital. Veghindu-şi fiica,Allende a pus pe hârtie tot ceea ce ar fi vrut să-i spună Paulei când aceastanu o mai putea asculta. Aceasta este povestea romanului cutremurător scris deAllende-mama la căpătâiul fiicei sale. Cartea devine astfel portretul emoţionantal unei femei sensibile şi puternice, care îşi sublimează suferinţa şi iubireaprin forţa magică a ficţiunii.

"Cea mai emoţionantă, cea mai personală şi mai intimă dintre cărţilepe care le-a publicat Allende până în prezent." (La Tarde)

"Numai o scriitoare cu talentul lui Isabel Allende putea sătransforme această tragedie într-o explorare a tuturor trăirilor omeneşti."(Publishers Weekly)

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende,s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar întimpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp decincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă.

Volumul a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image