2017-01-20 22:19

MONDEN


Carte - „Un hohot în beznă” de Vladimir Nabokov

 |  18:19
Carte - „Un hohot în beznă” de Vladimir Nabokov

Albert Albinus îşipărăseşte nevasta şi copilul pentru amanta sa adolescentă, Margot, care vrea sădevină star de cinema şi se foloseşte fără scrupule de influenţa lui Albinuspentru a pune mâna pe roluri. Atunci când Albinus i-o prezintă lui Axel Rex sedeclanşează o serie de evenimente care atrag după ele dezastrul. Rex este lafel de manipulativ precum Margot, iar cei doi încep o relaţie secretă, pe careAlbinus prefera să o ignore. „Un hohot în beznă“ este o carte diferităde stilul obişnuit al lui Nabokov, distingându-se şi prin viziunea sa neagră,înfăţişând o lume meschină şi plină de cruzime. Este un roman presărat cunenumărate episoade de umor negru, de o eleganţă sardonică, despre dorinţă,înşelăciune şi decepţie, o idilă bizară ce are loc pe fundalul Berlinuluianilor ’30.

„«Un hohot în beznă»e o capodoperă ciudată, una dintre cărţile din care nu poţi scoate nici măcar ovirgulă, căreia nu-i poţi adăuga măcar o idee fără s-o strici.” (The LondonTimes Literary Supplement)

„O aventură cinematograficăameţitoare, crudă, îngrozitor de amuzantă.” (John Banville)

„Nabokov îşi scrie prozaîn singurul fel în care ar trebui scrisă: de parcă fiecare rând, fiecare cuvântaşezat pe hârtie ar fi rodul unui extaz.” (John Updike)

Cartea a apărut la EdituraPolirom şi o puteţi achiziţiona şi de la librăria online Libris.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image