2017-01-24 13:15


CARTE: „Universul într-o coajă de nucă” de Stephen Hawking, 85 lei

 |  17:51
CARTE: „Universul într-o coajă de nucă” de Stephen Hawking,   85 lei

Stephen Hawking, unul dintrecei mai influenţi gânditori contemporani, e cunoscut nu numai pentru ideilesale îndrăzneţe, dar şi pentru modul clar şi plin de spirit în care ştie să leexprime. „Universul într-o coajă de nucă“ ne poartă către frontierele fiziciiactuale, acolo unde realitatea e deseori mai stranie decât ficţiunea, pentru aexplica publicului larg principiile care guvernează universul. Peisajul efantastic: particule, suprafeţe şi corzi se miscă în unsprezece dimensiuni, găurilenegre se evaporă şi dispar, luând cu ele taina lor, iar sămânţa din care s-a născutuniversul e o infimă coajă de nucă. Perspectivele pe care Hawking le deschidesunt şi ele fabuloase: călătoria în timp, viitorul unei omeniri dominate deinteligenţa artificială, soarta finală a universului.

„Universul într-o coajă de nucă“, publicată pentru prima dată în Anglia şi Statele Unite în 2001,continuă celebrul best-seller „Scurta istorie a timpului“ şi seadresează publicului larg, preocupat de naşterea şi soarta universului şi aomului, având, în plus, o extrem de bogată, elegantă şi sugestivă componentăgrafică, ce o face să arate ca un adevărat album de artă. Apariţia ei în Româniava constitui, nu ne îndoim, un mare eveniment, dovadă interesul arătat de mai multereviste care au publicat în avanpremieră ample fragmente însoţite de ilustraţiispectaculoase.

STEPHEN HAWKING s-a născut în1942, exact în ziua când se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei.Contribuţiile sale în studiul găurilor negre l-au aşezat în rândul celor maiimportanţi fizicieni teoreticieni ai momentului. Este titularul catedrei dematematică „Isaac Newton“ de la Universitatea Cambridge.

Cartea a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image