2019-02-23 04:55


CARTE:„Cai în galop” de Yukio Mishima 35 lei

 |  17:29
CARTE:„Cai în galop” de Yukio Mishima 35 lei

„Cai în galop“, cel de-al doilea romandin tetralogia „Marea fertilităţii“, apărut la un an după „Zăpadade primăvară“, a fost ecranizat în 1985 într-un episod din filmul inspiratdin biografia şi opera scriitorului nipon Mishima: o viaţă în patru capitole,regizat de Paul Schrader, printre producători aflându-se Francis Ford Coppolaşi George Lucas.

Pasiunea care a răvăşit vieţile lui Satoko şi Kiyoaki mai stăruie înamintirea lui Honda, ajuns acum un judecător respectabil, cu o viaţă a căreirutină nu pare să-l deranjeze câtuşi de puţin. Liniştea de care se bucurămagistratul va fi spulberată de o întâlnire extraordinară: în timpul uneicompetiţii de kendo, Honda are revelaţia că tânărul luptător Isao Iinuma estereîncarnarea lui Kiyoaki. Însă campionul de kendo, un idealist fără nimic dinfragilitatea romanţioasă a lui Kiyoaki, s-a angajat pe un drum ce se va dovedipericulos. Până la fanatism şi sacrificiu nu mai este decât un pas, uşor defăcut pentru un bărbat impulsiv precum Isao. Va avea, de data aceasta, Hondaputerea de a-şi salva prietenul

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură, prozatorul,poetul şi dramaturgul YUKIO MISHIMA este unul dintre scriitorii japoneziemblematici ai secolului trecut. Kimitake Hiraoka, pe numele său adevărat, s-anăscut în 1925 la Tokyo într-o familie de samurai şi a început să scrie încă dela vârsta de doisprezece ani.

Volumul a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...