2018-12-13 13:11


Căsătoria prinţului William, la 66 de ani de la cea a lui Hitler, într-o catedrală cu ghinion

 |  07:02
Căsătoria prinţului William, la 66 de ani de la cea a lui Hitler, într-o catedrală cu ghinion

Căsătoria prinţuluiWilliam cu Kate Middleton, vineri, are loc la exact 66 de ani de la cea luiHitler cu Eva Braun, într-un buncăr din Berlin, nunta regală fiind celebrată lacatedrala Westminster, unde au fost oficiate trei dintre dintre cele mairecente căsătorii regale încheiate cu un divorţ.

Vineri,prinţul William de Wales, în vârstă de 28 de ani, posesorul unei diplomeuniversitare în geografie, jucător de polo, pilot de elicopter şi al doilea înordinea succesiunii la tronul britanic, se va căsători cu Catherine Middleton,în vârstă de 29 de ani, posesoare a unei diplome universitare în istoria artei,pasionată de modă şi fiică de milionari, la catedrala Westminster din Londra.

Editorii de la au postat pe site-ulcotidianului britanic maimulte fapte insolite legate de eveniment.

Astfel, la această dată, în urmă cu 66 de ani, Adolf Hitler s-a căsătorit cu EvaBraun, într-un buncăr din Berlin.

Construcţie începută de călugării benedictini în secolul al X-lea,catedrala Westminster a fost sfinţită de regele Eduard Confesorul în 1065, cu osăptămână înainte de a muri. Despre căsătoria lui cu Edith of Wessex, care adurat 20 de ani, se spune că nu a fost niciodată consumată.

Hotelul Goring din Londra a fost închiriat complet pentrunoaptea de joi spre vineri de către familia Middleton. Mireasa va locui într-unapartament cu cinci camere, închiriat pentru suma de 5.000 de lire sterline penoapte.

Aproximativ 80.000 de persoane sunt aşteptate pe străzile Londrei,vineri dimineaţă. Printre ele se numără 5.000 de poliţişti, 8.000 de jurnaliştistrăini şi peste 1.000 de angajaţi ai posturilor britanice de televiziune, dincare 850 acoperă evenimentul pentru BBC.

Cele mai multe dintre posturile de televiziune îşi vorîncepe transmisiile în direct cu cinci ore înainte de ora la care va avea loccăsătoria.

Transmisiunea televizată din interiorul catedraleiWestminster va fi coordonată de Diccon Ramsey, director de producţie alemisiunii "The X Factor".

Audienţa pe plan mondial va atinge 2 miliarde de telespectatori,iar alţi 400de milioane de oameni vor privi nunta regală pe internet sau vor ascultarelatările posturilor de radio. Căsătoria prinţului Charles cuDiana Spencer, în 1981, a fost urmărită de 750 de milioane de persoane.

În 1923, postului BBC i-a fost refuzată cererea de a difuzala radio nunta viitorului rege George al VI-lea cu Elizabeth Bowes-Lyon, pemotivul că relatările radiofonice ar putea fi ascultate de persoanenecuviincioase "care stau în locuinţe private cu pălăriile pe cap".

Prima nuntă regală din Marea Britanie care a fost televizatălive a fost aceea dintre prinţesa Margaret, sora reginei Elisabeth a II-a, şiAntony Armstrong-Jones, în 1960. Însă telespectatorii au putut să asiste pentruprima oară în direct la jurămintele de credinţă regale abia după 21 de ani,când prinţul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer.

Doar 800 dintre invitaţii de la ceremonia religioasă devineri vor beneficia de o panoramă liberă asupra slujbei, deoarece mulţi dintreinvitaţi vor avea vederea blocată sau parţial blocată de arbuştii şi copaciicare au fost aduşi pentru a decora interiorul catedralei Westminster şi caremarchează culoarul pe care vor păşii cei doi miri către altar.

Mireasa va avea nevoie de patru minute pentru a ajunge la altar,din momentul în care intră în catedrală.

Cei mai mulţi dintre oaspeţi sunt invitaţi doar la slujbareligioasă, după care vor fi nevoiţi să meargă la casele lor şi să străbată înţinutele lor de gală străzile înţesate de oameni din Londra. Doar 600 dintre ei vorparticipa la recepţia regală de la palatul Buckingham şi doar 300 vor fi ladineul şi petrecerea organizată în cursul serii de prinţul Charles.

Costul expedierii prin poştă a tuturor invitaţiilor oficialea fost de 874 de lire sterline.

Nunta regală va fi sărbătorită pe teritoriul britanic prin 5.500petreceri de stradă, la care vor participa circa 500.000 depersoane. Potrivit estimărilor oficiale, la aceste petreceri vor fi consumaţi2,5 milioane de cârnăciori pentru cocktail, vor fi băute peste 100 milioane depahare de bere, iar stofa pentru steagurile arborate însumează 700 de mile(1.120 de kilometri).

Ceremonia de vineri va determina o creştere a cheltuielilorgospodăreşti de 400 de milioane de lire sterline. Potrivit ,o persoană din Marea Britanie va cheltui, vineri, în medie, 29 de lire sterlinepe diverse lucruri care au legătură cu nunta regală. Un cuplu britanic cheltuieîn medie 21.000 de lire sterline la propria nuntă.

Meteorologii prevăd ploi substanţiale pentru ceremonia de vineri.Însă această "problemă" meteo pare lipsită de importanţă încomparaţie cu ceea ce au păţit regele Edward al III-lea şi Philippa deHainhault, care s-au căsătorit în York Minster în anul 1318. Catedrala nu erafinalizată la acea vreme şi nu exista încă un acoperiş care să protejeze navabisericii - sau cuplul regal - de o violentă furtună de zăpadă.

Folosirea catedralei Westminster pentru nunţi regale - spredeosebire de ceremoniile de încoronare şi funeralii - este un fenomen relativrecent. William şi Kate formează doar al nouălea cuplu regal care se vacăsători la Westminster. Cea mai recentă nuntă oficiată aici a fost cea dintreprinţul Andrew şi Sarah Ferguson, în 1986, ei divorţând după 10 ani. Trei dintre ultimele patrucăsătorii regale oficiate la Westminster s-au încheiat prin divorţ,iar controversata ducesă Sarah de York nu a fost invitată la ceremonia devineri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
29 Apr 2011

Cam COBE autorul acestui articol. S-o fi hranind numai cu otrava. O zi buna !
Random imageUltimele stiri

Cum poți trece de SĂRBĂTORI fără să te ÎNGRAȘI Acum 58 min | (0)
Sfaturi si curiozitati

Drept la replică din partea ROMSILVA Acum 2 ore | (1)
Dezvăluiri


loading...