2018-12-11 23:06


Cazul Michael Jackson: Un martor spune că doctorul Conrad Murray a vrut să ascundă probe

 |  18:50
Cazul Michael Jackson: Un martor spune că doctorul Conrad Murray a vrut să ascundă probe

Un fostangajat al lui Michael Jackson a declarat miercuri în instanţă că doctorulcântăreţului, Conrad Murray, i-a cerut să sustragă medicamente aflate lângăcorpul artistului înainte de sosirea ambulanţei, relatează AFP.

Acestmartor, Alberto Alvarez, a depus mărturie la tribunalul din Los Angeles, SUA,miercuri, în a doua zi de audieri preliminare, menite să stabilească dacăexistă suficiente probe pentru demararea unui proces împotriva lui ConradMurray, ultimul doctor personal al lui Michael Jackson, acuzat de omor prinimprudenţă. Cântăreţul supranumit "Regele muzicii pop" a decedat pe25 iunie 2009 în locuinţa sa din cauza unei supradoze de medicamente.

Alvarez, cares-a prezentat drept directorul de logistică al lui Michael Jackson, a spus laaudieri că, intrând în camera cântăreţului, l-a găsit pe doctorul Murrayfăcându-i masaj cardiac lui Jackson cu o singură mână. Starul părea să fiedecedat.

Apoi,Conrad Murray ar fi strâns mai multe flacoane de medicamente şi i-ar fi cerutlui Alvarez să le pună într-un sac de plastic, ceea ce acesta ar fi făcut."Apoi mi-a cerut să desfac un set de perfuzie" care conţinea o pungăcu o "substanţă lăptoasă" care a fost pusă într-un alt sac, a maispus martorul.

Toateacestea s-ar fi petrecut înainte să fie alertat serviciul de urgenţă.

Alvarez amai povestit că în timp ce Muray îi făcea masaj cardiac cântăreţului, culcat pespate şi având gura şi ochii deschişi, doi dintre copiii starului - Prince şiParis - au intrat în cameră. Paris ar fi strigat "Tată!" şi ar fiînceput să plângă.

Procuroruladjunct din Los Angeles, David Walgren, l-a întrebat pe Alvarez dacă MichaelJackson era viu sau mort în acel moment, iar acesta a răspuns:"Mort".

Alvarez amai povestit că a sunat în cele din urmă la numărul de urgenţă 911, fiindsfătuit de operator să îl pună pe Jackson pe podea şi să încerce să-lreanimeze. Atunci Muray a întrebat dacă ştie cineva cum să facă reanimare şiAlvarez a început să-i facă starului masaj cardiac în timp ce medicul îi făcearespiraţie gură la gură, a mai spus fostul angajat al cântăreţului.

Decesul, pronunţat la 14.26

Un altmartor care a depus mărturie miercuri, paramedicul Richard Senneff, a povestitcă, atunci când a ajuns la reşedinţa starului, medicul Conrad Murray nu i-aspus că lui Jackson îi era administrat propofol atunci când l-a întrebat dacăpacientul urma vreun tratament.

Seneff amai spus că aparatul la care a fost conectat cântăreţul nu semnala activitatecardiacă, iar când procurorul l-a întrebat dacă crede că Jackson era mort, el arăspuns simplu "da".

MichaelJackson a fost apoi transportat la Centrul medical "Ronald Reagan"unde a fost declarat mort din cauza intoxicării cu propofol. Decesul a fostpronunţat la ora 14.26.

Audierilepreliminare în cazul Michael Jackson sunt programate să se desfăşoare peparcursul a două săptămâni.

Procuraturaamericană a alcătuit, marţi, în cadrul primei audieri, un portret extrem decritic al ultimului medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prinimprudenţă, în timp ce apărarea se pregăteşte să susţină ipoteza"sinuciderii" starului. Audierea de marţi a început în jurul oreilocale 09.00, odată cu o primă intervenţie a avocaţilor acuzării. Procuroruladjunct din Los Angeles, David Walgren, a declarat că experţii medicali la carea apelat "vor demonstra că îngrijirile medicale oferite (lui MichaelJackson de către medicul său personal, n.r.) au fost departe de standardeleimpuse".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...