2018-12-11 02:38


Interviu. Ce spune Mihai Bendeac despre revenirea la Antena1

 |  10:01
Interviu. Ce spune Mihai Bendeac despre revenirea la Antena1

Au trecut aproximativ doi ani de când colaborarea cu Antena 1 a încetat, iar Mihai Bendeac a decis s-o ia pe un alt drum. În ciuda problemelor dintre ei, care au ajuns și în instanță, actorul și reprezentanții postului tv au ajuns la o nouă înțelegere, ei ajungând să lucreze din nou împreună. În ultima perioadă, Mihai Bendeac a muncit din greu pentru noul sezon „În puii mei”, care, va debuta luni seara. Într-un interviu acordat ziarului PUTEREA, actorul a clarificat situația existentă cu postul tv, dezvăluindu-ne condițiile în care se desfășoară actuala lor relație profesională.

Ai revenit la Antena 1 după aproape doi ani. La un moment dat, neînțelegerile voastre au ajuns în instanță, dar din câte se vede ați găsit o cale de mijloc. Cum ați ajuns să colaborați din nou?

Vreau să lămuresc acest aspect. Eu lucrez proiectele de televiziune din această perioadă cu o echipă. Nu merg la ”serviciu”, nu sunt angajat, biroul meu de lucru este acasă. Până la 33 de ani, nu am fost niciodată un om aparținând unui trust. Și nici nu se va întâmpla asta. Așa e cel mai bine.

Declarai în acea perioadă că nu ai avut libertatea de a-ți alege personajele, și ai avut unele restricții la subiecte. S-au schimbat lucrurile între timp?

Da. Acum am libertate interioară. Este cel mai mare câștig în urma crizei bărbatului la 30 de ani. La mine, a fost o criză acută.

Cât de multă muncă stă în spatele unei ediții umoristice? În cât timp se realizează un episod?

Până acum am făcut doar show-uri de comedie, dar vă mărturisesc că aceste patru ediții de “În puii mei” sunt cele mai muncite! Scenariul unei scenete poate dura și 2-3 săptămâni, pre-producția cam la fel, filmarea efectivă în jur de o săptămână.

Interviu. Ce spune Mihai Bendeac despre revenirea la Antena1
zoom

Câte ore reușești să dormi pe noapte în timpul filmărilor?

6 ore maxim! Seara, obișnuiesc, să mă uit peste scenariile pentru a doua zi, iar atunci somnul se reduce la 5 ore. De fapt, cam asta este media în timpul zilelor de filmare.

Ce sacrificii cere meseria de actor? Ai regretat vreodată că ai ales drumul ăsta?

Niciodată nu am regretat asta! Un actor cred că face tot ce este în afara meseriei lui numai pe jumătate.

Care sunt momentele în care ai inspirație și creativitate din plin?

Înainte scriam foarte mult noaptea, dar de ceva vreme mi-am schimbat programul și muncesc mai mult în timpul zilei. Un pahar de vin roșu este deseori o bună sursă de inspirație.

Cu ce actor din vechea generație ți-ar plăcea să lucrezi? Fie că este vorba de piesă de teatru, stand -up comedy, serial tv.

Cu Victor Rebengiuc. În momentul de față cred că este cel mai mare actor român.

În trecut, ai avut la "În puii mei" invitate diverse vedete (Bianca Dragusanu, Adelina Pestritu etc.). Te-a impresionat cineva anume  din punct de vedere artistic, actoricesc ?

Da! Eu cred că dacă Daniela Crudu ar fi făcut o școală de actorie, ar fi fost o foarte bună actriță de comedie.

Ce crezi că atrage publicul din ziua de azi? Pe ce mizează noul sezon "În puii mei"?

Mizează în primul rând pe anul în care ne aflăm și asta pentru că respectă standardele unui show de comedie așa cum trebuie făcut în 2015. Și mizează de asemenea pe cea mai bună echipă cu care eu am lucrat vreodată!

E vreo altă producție românescă ce îți dă emoții și o consideri adversara ta? Cine sunt rivalii tăi din tv?

Cum a spus și Gabriel Cotabiță, pentru un artist există un singur concurent, el însuși. Eu trebuie să încerc să fiu mai bun decât sunt.

Profesional, lucrurile s-au așezat pentru tine. Sentimental , plănuiești să îmbraci prea curând costumul de mire?

Pe degetul inelar de la mâna stângă am un  tatuaj: NEVER. E singurul tatuaj pe care îl am.

Duet cu Gabriel Cotabiță

Pentru ediția specială de luni a noului sezon „În puii mei”, de la ora 20.30, Mihai Bendeac a realizat o super surpriză: un duet cu Gabriel Cotabiță. Cei doi artiști și buni prieteni de altfel au pregătit o parodie a piesei "Eternitate" a lui George Nicolescu, parodie care se referă la traficul infernal din București. Show-ul umoristic este pregătit de o echipă complexă formată din zeci de oameni, lucrându-se uneori câte 5-6 ore pentru 1-2 minute de material filmat.

"În puii mei" a fost de atâtea ori în reluare încât pe ecran putea rula și textul, cu o bilă, ca la Karaoke, probabil că cei de acasă știau intonația, accentul. Ei bine, unul dintre motivele pentru care am decis să accept o noua serie de show-uri este tocmai acesta. Alt motiv ar fi acela că "În puii mei" s-a anulat în plin succes, contrar uzanțelor românești de a stoarce un produs pâna nu mai rămâne nimic”, a spus actorul. Cel mai recent sezon are în vedere personaje noi, invitați surpriză din diverse domenii, o nouă abordare de filmare și mult umor.

“Noile episoade, pe care le filmez în această perioadă alături de o echipă de un profesionalism remarcabil sunt diferite față de ceea ce ne-am obișnuit a întelege prin show de comedie românesc. De la abordarea într-o cheie cinematografică până la, efectiv, suprarealismul unor scene, distribuția vastă, cu actori din toate generațiile si grija echipei la detalii fac din acest show o producție cu care stai în picioare în fața unui străin. Personajele sunt o surpriză. Nu aș vrea să intru în detalii. Ce este cert e faptul că "În puii mei 2015" nu este o "aceeași Mărie cu altă pălărie", a declarat Mihai Bendeac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-30

Mai multe imagini:
Interviu. Ce spune Mihai Bendeac despre revenirea la Antena1
zoom

TAGURI: mihai bendeac, in puii mei, antena 1, editie speciala, interviu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...