2018-11-16 05:30


Ce va fi: BĂIEŢEL sau FETIŢĂ? Află care sunt cele mai populare metode băbeşti de a afla sexul copilului înaintea ecografiei!

 |  19:41
Ce va fi: BĂIEŢEL sau FETIŢĂ? Află care sunt cele mai populare metode băbeşti de a afla sexul copilului înaintea ecografiei!
Gabriela Dumba

Rar, ce-i drept, însă se întâmplă uneori ca superstiţiile populare să bată ştiinţa şi nu puţine sunt cazurile în care testul calendarului chinezesc, spre exemplu, a contrazis ecografiile atunci când s-a pus problema determinării sexului unui bebeluş încă nenăscut. Din dorinţa de a-şi astâmpăra curiozitatea legată de viitorul membru al familiei care urmează să vină pe lume, părinţii au scornit tot felul de teste menite să dezvăluie dacă acesta urmează a fi fetiţă sau băieţel, iar printre acestea se numără testul verighetei, testul poftelor gravidei, testul burţii ridicate, testul bătăilor inimii fătului, iar superstiţiile populare nu se opresc aici.

Amniocenteza este o metodă care are o rată a preciziei de 100%, dar care prezintă un risc secundar de pierdere a sarcinii. Folosirea ultrasunetelor este mai sigură, dar este mai inexactă la stabilirea sexului fătului dacă este realizată cu mai puţin de 18 săptămâni înainte de sarcină. Un studiu publicat în 2011 în “Journal of the American Medical Association” a dezvăluit că testele care analizau sângele mamei pentru ADN fetal după şapte săptămâni pot dezvălui sexul unui băiat în mod corect în 95% din cazuri şi sexul unei fetiţe în mod corect în 98% din cazuri. În schimb, testele de urină sunt inexacte, având aceeaşi rată de succes în prezicerea sexului viitorului bebeluş ca aruncatul unei monede în sus. Un studiul realizat de Eleven Bub Hub a verificat sexul copilului prin metode “din bătrâni” şi peste 50% din rezultate s-au dovedit a fi corecte, aceste superstiţii populare având următoarele rate de succes:

• Testul numărului de bătăi de inimă ale bebeluşului - rata de succes 80%: atunci când pulsul bebeului este peste 140, este fată, iar dacă pulsul e sub 140, este băiat. În general, pulsul bebeluşului este mic la început şi începe să crească din ce în ce mai mult până la 9 săptămâni, apoi încet, încet mai scade. Atenţie cu această teorie întrucât dacă o aplici la 9 săptămâni, toţi copiii ar trebui să fie fete! Ea se aplică la diverse etape intermediare ale sarcinii, nu doar la început.

• Testul verighetei - rata de succes 67%: se ia o verighetă şi se leagă de ea un fir de păr sau o aţă subţire, apoi se mişca verigheta deasupra burţii şi se aşteaptă câteva secunde. Dacă verigheta se mişca întocmai unui pendul, stânga dreapta, înseamnă că bebeluşul este băiat, iar dacă se mişca circular, este fată.

• Testul burţii de gravidă ridicate sau coborâte - rata de succes 60%: dacă este burta sus, înseamnă că bebeluşul este fată; dacă burta este mai jos, înseamnă că bebeluşul este băiat.

• Testul pepenelui roşu sau a burţii de minge de baschet - rata de succes 60%: dacă burta arăta ca şi când ai fi înghiţit un pepene verde, deci este ţuguiată, atunci bebeluşul este fată, iar dacă burta este rotundă şi uniformă, ca o minge de baschet, se crede că bebeluşul va fi băiat.

• Testul linia neagră - rata de succes 55%: de-a lungul gravidităţii, poate apărea pe burtă acea linie, numită “linia neagră” care începe din zona buricului până în zona pubiană. Dacă linia neagră porneşte din zona pubiană până la buric, este băiat, iar dacă nu ai deloc linia neagră sau este mai scurtă, este fată.

• Testul poftelor dulci versus acre - rata de succes 50%: Dacă îţi e poftă de dulce, ai fată; dacă îţi e poftă de acru, ai băiat

• Testul intuiţiei mamei - rata de succes 45%

• Testul calendarului chinezesc - rata de succes 45%

• Testul tatăl se îngraşă cot la cot cu mama - rata de succes 37%: se crede că dacă bărbatul pune pe el nişte kilograme din simpatie pentru partenera gravidă, se spune că este băiat, iar dacă bărbatul nu se îngraşă, bebeluşul este fată.

Pe scurt. Veţi avea un băiat dacă:

• Pulsul bebeluşului este sub 140 de bătăi pe minut.

• Sarcina este aşezată sus şi burta este rotundă.

• Urina dumneavoastră are culoarea galben strălucitor.

• Sânul drept este mai mare decât stângul.

• Nu aveţi greţuri în primul trimestru.

Veţi avea o fată dacă:

• Pulsul bebeluşului este peste 140 de bătăi pe minut.

• Sarcina este aşezată jos şi burta este ţuguiată.

• Urina dumneavoastră este limpede.

• Sânul stâng este mai mare decât cel drept.

• Dormiţi pe partea dreaptă.

• Vă pătaţi pe faţă, aveţi buzele umflate.

Calendarul chinezesc

Testul “calendarul chinezesc” precizează sexul bebeluşului şi nu prea, având în vedere că are o acurateţe de 50%. Această modalitate ia în calcul vârsta mamei în momentul concepţiei şi luna în care se crede că a fost conceput copilul.

Acest calendar a fost descoperit într-un mormânt regal în apropiere de Beijing, iar originalul, datând de acum mai bine de 700 de ani, poate fi văzut la Institutul de Ştiinţă din Beijing, China. Pentru chinezi, prezicerea sexului copilului era un lucru deosebit de important, mai ales în familiile regale, care aveau nevoie de un urmaş băiat pentru a păstra tronul în familie. Conform înţelepciunii chinezeşti, se pare că şansele cele mai ridicate de a avea un băieţel sunt dacă mama îl concepe în iulie dacă ea are vârsta de 18, 20, 30 şi 42. Cele mai ridicate şanse pentru o fetiţă apar dacă concepeţi în aprilie, iar mama are 21, 22 şi 29. Tot conform acestui tabel chinezesc, şansele de a concepe un băieţel porneşte de la 54% în toate cazurile.

Sânii mamei dezvăluie sexul fătului?

În cartea “Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies?”, Jena Pincott, un jurnalist specializat în ştiinţă, afirmă că sânii unei femei, şi nu abdomenul său, dezvăluie sexul viitorului copil. Aceasta susţine că mamelor care poartă în pântece o fetiţă li se vor mări sânii mai mult decât mamelor de băieţi, cu aproximativ 8 centimetri, respectiv doar 6,3 cm. Jurnalista afirmă că diferenţa se datorează cantităţii de testosteron creat de fetusul de sex masculin, acest hormon inhibând dezvoltarea sânilor viitoarei mămici.

Sperma tatălui decide sexul urmaşului său: pe când femeia oferă întotdeauna un cromozom X viitorului copil aflat în ovul, sperma care fertilizează ovulul oferă fie un al doilea cromozom X pentru o fată (XX), fie un cromozom Y pentru un băiat (XY). La nivel mondial, sunt concepuţi 107 băieţi pentru fiecare 100 fete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

TAGURI: băieţel, fetiţă, metode, populare, sex, copil, ecografie, supertistii, calendar, chinezesc, bebeluş, nenăscut, test, verighetă, pofte, gravidă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOANA
30 Mar 2016

Vreau fetita
EXPERTUL DE BAIETI
30 Mar 2016

Barbatilor aveti baieti , daca depuneti icrele in ziua 13 dupa ciclu . 95 la suta este baiat . Un expert .
ALBU
31 Mai 2016

vreau sa stiu ce am fata sau baiat
CATALINA
04 Iul 2016

Baiat imi doresc
ALY
08 Iul 2016

cum se calculeaza ziua a 13 din prima zi de ciclu?
LILIANA
16 Iul 2016

Am 3 saptamani doar. .c'è va fi baiat sau fetita? ?
ANA
27 Iul 2016

Ne dorim o fetita
LIUBA
23 Oct 2016

Am 12saptamini vreau sa stiu cei fata sau baietel
ALINA
04 Dec 2016

Am 19 saptamâni. Vreau sa știu ce voi avea fetița sau băiețel
TOMA LIDIA
02 Ian 2017

Vreau sa stiu ce va fi fata sau baeat
VIOLETA
31 Ian 2017

Eu vreau baiat , an noiebrie lutimu mestruatie pe 29
NEAGA ADRIANA
12 Feb 2017

Vreau baiat
ADRYANA
26 Apr 2017

Imi este jucaus si am pofte uneori si nu imi place acrela nici dulciurile si nu am stari de voma ce o fii fetita sau baietel.
STANESCU
27 Iun 2017

Mafia
DUMITRACHE
24 Sep 2017

Fata sau baiat
DUMITRACHE
24 Sep 2017

Fata sau baiat
ARINA
27 Oct 2017

Vreu fetita
OANA
14 Dec 2017

Mi-am dorit un băiat. La calendarul chinezesc a ieșit băiat. Burta este descrisă precum unui băiat. Am mancat acru in primul trimestru și ce credeți? E fata!
GABRIELA
11 Ian 2018

☺️
CAROLINA
17 Ian 2018

Vreau fetita
MIRELA
16 Feb 2018

Vreau sa stiu ce va fi fata sau baiat am 13 sapt si3 zile
ALINA
20 Apr 2018

Îmi doresc băiat
MIHAELA
21 Iun 2018

Imi doresc un baiat
MIHAELA
10 Iul 2018

Îmi doresc baiat
EUGENIA
15 Iul 2018

Vreau fetita
ANA
17 Iul 2018

Vreu sa stiu ce am fata sau baiat
MARIA
27 Iul 2018

Am o intrebare .eu imi doresc foarte mult un baiat si vreau sa stiu daca ma pot lua dupa bataile inimi ca la eco mia zis 170 de batai pe minut la 10 saptamani sa fie fata ? Astept un raspuns
ANA
28 Iul 2018

Inca nu stiu am fata sau baiat..
CRISTINA
01 Aug 2018

Uneori ar fi mai bine sa coboram cu picioarele pe pamant.fata sau baiat cel mai important este sa fie sanatos.
Random imageUltimele stiri


loading...