2017-01-20 18:04

MONDEN


Ce crede psihologul Hanibal Dumitraşcu despre bunica Irinei Columbeanu: „Este o femeie slabă, aflată între ciocan şi nicovală”

 |  16:32
Ce crede psihologul Hanibal Dumitraşcu despre bunica Irinei Columbeanu: „Este o femeie slabă, aflată între ciocan şi nicovală”

Psihologul HanibalDumitraşcu este de părere că Veronica Bulai, mama Monicăi Columbeanu, dă dovadăde slăbiciune morală, după ce femeia a declarat că ginerele ei a înregistrat-o subimperiul ameninţărilor, spunând lucruri grave despre fiica ei. Dumitraşcu maispune că bunica Irinei Columbeanu se află între ciocan şi nicovală, pentru că,pe de o parte, trebuie să fie de partea Monicăi, iar pe de alta, se teme că îşiva pierde privilegiile vieţii luxoase dobândite odată cu măritişul fetei sale.Autorităţile din Ilfov demarează, astăzi, o anchetă socială complexă pentru astabili dacă Monica Columbeanu a avut un comportament agresiv vizavi de micuţaîn vârstă de patru ani.

La o zi după ce IrinelColumbeanu a postat pe internet o înregistrare în care mama Monicăi Columbeanudezvăluie lucruri uluitoare despre fiica ei, femeia dă înapoi şi susţine că ginerelesău a ameninţat-o dur pentru a o determina să facă acele afirmaţii. Întrebat cepărere are despre o astfel de întorsătură de comportament, psihologul HanibalDumitraşcu ne-a răspuns: „Ce putem spune despre o femeie care şi-a lăsat copilade liceu să se mărite cu un bărbat cu 30 de ani mai bătrân? Dă dovadă de oslăbiciune morală evidentă, şi nicidecum de tărie de caracter. Este adevărat căse află între ciocan şi nicovală, căci a simţit că îşi pierde micile privilegiilegate de viaţa pe care a dus-o de când fata ei s-a măritat cu un milionar. Asimţit că pierde certitudinea de a se bucura de această bunăstare, dar, pe dealtă parte, doreşte să fie şi de partea Monicăi. Are un comportamentambivalent: oscilează între statutul de mamă şi cel de femeie care a apucat săguste dintr-o existenţă bogată financiar”. Cât despre faptul că Veronica Bulaiar fi fost ameninţată înainte de a fi înregistrată de Irinel, Dumitraşcu credecă această variantă este verosimilă. „Fără îndoială, domnul Columbeanu aexercitat presiuni asupra ei. Nu cred că a trecut la o agresiune fizică, însăameninţări directe sau indirecte cred că au existat. În înregistrare, părereamea este că se afla sub presiune. Ea nu este o femeie puternică, raţională,verticală, ci acţionează contextual”, spune psihologul.

Protecţia Copilului începe astăzi ancheta socială

În legătură cu traumacare o afectează, în mod evident, pe Irina Columbeanu, doctorul HanibalDumitraşcu spune că reacţia autorităţilor în domeniu este decisivă. „Fetiţa artrebui să fie singurul obiect al interesului părinţilor, dar şi alautorităţilor. Orice copil, atunci când este abuzat, trebuie sprijinit, iaraici trebuie să intervină comunitatea şi să-i influenţeze destinul în modfavorabil. Părinţii s-au folosit de copil zilele acestea, iar el este abuzat,fără îndoială. În momentul în care un tată îi spune fetiţei lui că mama ei nu ebună, asta reprezintă un abuz, un act de intruziune extremă, o manipularegrosolană, iar copilul nu mai înţelege ce ar trebui să creadă. Fetiţa aceastaare nevoie de o consiliere de ansamblu, pentru că este în bătaia vântului”. HanibalDumitraşcu nu este de acord nici cu acţiunile lui Irinel Columbeanu, deşimagistraţii i-au încredinţat acestuia custodia fiicei sale, până la pronunţareadivorţului. „Acest domn şi-a construit relaţia cu soţia şi fiica lui ca pe unreality-show, mereu în lumina reflectoarelor. El tratează problema divorţuluica pe propriile afaceri, dând dovadă de o imoralitate profundă, când tocmai elar trebui să fie cel responsabil, în poziţia pe care o are, cea de cap defamilie. Cât despre soţia lui, mi se pare că, prin ce a făcut în ultimele luni,a demonstrat o rebeliune adolescentină târzie faţă de un tată pe care l-aidentificat cu propriul ei soţ”. Care crede psihologul că este soluţia idealăpentru binele Irinei? „Ar trebui ca reacţia opiniei publice să determineautorităţile statului să acţioneze în aşa fel încât să-i responsabilizeze pecei doi părinţi. Este obligaţia şi dreptul lor de a-şi creşte copilul,împreună, chiar dacă se despart. De aceea consider că este nevoie, în acestcaz, de consiliere parentală. Nu spune nimeni că trebuie să se iubească –sentiment care, de altfel, probabil a lipsit de la început între ei – însăgreşelile lor nu au voie să se răsfrângă asupra fetiţei. Monica poate fi văzutăca o persoană uşor imorală sau iresponsabilă, dar în definitiv, nu a omorât penimeni, aşa că mi se pare oarecum exagerată solicitarea în instanţă a domnuluiColumbeanu, de a o decădea din drepturile părinteşti. Fetiţa are nevoie şi demamă, şi de tată, chiar dacă cei doi nu se mai înţeleg, iar domnul Columbeanunu ar trebui să profite de relativa antipatie a publicului faţă de soţia luipentru a manipula lucrurile în favoarea sa”, încheie psihologul HanibalDumitraşcu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26

Mai multe imagini:
Ce crede psihologul Hanibal Dumitraşcu despre bunica Irinei Columbeanu: „Este o femeie slabă, aflată între ciocan şi nicovală”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
07 Mar 2011

Umflatul asta patat pe funte, Canibal, apare la Realitatea sa confirme ca Basescu e de vina, si ca pe langa raul pe care l-a facut lui Vintu lasandu-l in fata justitiei, ne face si noua rau, poate-poate iesim si rasturnam crunta dictatura. Cred ca e psihologul de serviciu, care spune ce trebuie sa spuna, nu e un mare profesionist. Mai, dar unul mai frumos n-ati gasit, numai pe caricatura asta?

Adauga un comentariu

Random image