2017-01-16 19:26

MONDEN


Ce i-a povestit Danei Rogoz cea mai tânără alpinistă din lume

 |  19:10
Ce i-a povestit Danei Rogoz cea mai tânără alpinistă din lume

„Faptul că prima alpinistă care urcă cele maiînalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente este românca ne face să ne simţimfoarte mândri. Faptul că ea are doar 16 ani şi devine cea mai tânără alpinistadin lume, ne face să ne simţim speciali”, a spus prezentatoarea emisiunii “DeSuflet”, la ProTv Internaţional. Telespectatorii au avut ocazia, prinintermediul întrebărilor puse de Dana Rogoz, să afle chiar de la Crina (Coco)Popescu care sunt planurile ei pentru următoarea ei expediţie, ce alte pasiuniare şi bineînţeles cum a fost cea la care a participat de curând, şi cum s-a simţit când a ajuns pe vârf.

“În primul moment am simţit că toateantrenamentele şi expediţiile pe care le-am făcut până în momentul acela auavut un rost şi un rol important în reuşita acesteia. Apoi a fost momentul în caream vrut să împart cu cineva acest moment fericit, pe lângă colegii de echipă, şiam scos steagul României şi am făcut poze cu el”, povesteşte Coco, care a participat la această expediţieinternaţională, organizată de Seven Summits Club şi condusă de alpinistul rusAlex Abramov, în perioada 24 decembrie 2010- 26 ianuarie 2011. Practic, româncade 16 ani a escaladat cel mai înaltmunte al continentului Antarctica, Mount Vinson şi cel mai înalt vulcan- Mount Sidley.

Ea i-a mărturisit Danei Rogoz ca în aceastădeplasare a întâmpinat o temperatură de -30, -40 de grade Celsius cu vânt înfiecare zi de peste 90 de km/oră, dar greutăţile reale nu au venit din zonafizică, ci mai degrabă din cea emoţională. “Aceasta era o zonă neexplorată,nimeni nu ştia exact cum e. De la baza muntelui nu ştiam cât facem până în vârf, totul era incert. Dareram cei mai buni oameni care puteam asta”, adăugă tânăra alpinista, care s-aurcat prima dată pe munte la vârsta de 6 ani în Bucegi şi Postavaru.

Crina s-a întors direct pe băncile şcolii,spunând că are destul de multe de recuperat, iar în timpul liber se relaxeazătot cu ...sport. Fie că e snowboard sau mountain bike, ea petrece mult timp înnatura şi bineînţeles are foarte multe antrenamente zilnice de întreţinere adăugândastfel la cele două şi înot, alergat, căţărat la panou sau pe stâncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26

Mai multe imagini:
Ce i-a povestit Danei Rogoz cea mai tânără alpinistă din lume
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image