2017-01-22 18:22


Ce imagini secrete a ascuns Gioconda lui Da Vinci / VIDEO

 |  19:57
Ce imagini secrete a ascuns Gioconda lui Da Vinci / VIDEO

Un artist susţine că a reuşit să elucideze misterul în care este învăluită de aproape 500 de ani cunoscuta operă de artă Mona Lisa. Ron Piccirillo a făcut ultima descoperire în "ancheta artistică" asupra pictorului Leonardo Da Vinci.

El susţine că în tabloul Mona Lisa, cunoscut şi sub numele de Gioconda, se pot vedea capete de animale. Ron Piccirillo susţine că în fundalul tabloului se pot vedea un cap de leu, o maimuţă şi un bivol "plutind" în jurul capului personajului central, iar un crocodil şi un şarpe se întrezăresc pe partea stangă a corpului Giocondei, relatează , citat de Mediafax.

Ron Piccirillo a declarat că descoperirea a fost posibilă datorită maestrului Leonardo da Vinci, care a lăsat scrise o parte dintre tehnicile de pictură în jurnalele sale.

Cel mai probabil, noua teorie va da naştere unor serii de controverse printre criticii de artă, care au venit de-a lungul timpului cu diferite ipoteze despre zâmbetul enigmatic al Mona Lisei. Piccirillo susţine că a găsit imagini similare ascunse şi în tablouri ale altor pictori din Renaştere, precum Tiţian şi Rafael.

Pictorul a observat imaginile în momentul în care a întors tabloul la 45 de grade înspre stânga.

"În momentul în care am observat bivolul mi-am zis «O Doamne!». Pe urmă am realizat că eu chiar descoperisem ceva important. Pur şi simplu nu puteam să cred ce am în faţa ochilor. Am realizat că asta este ceea ce căutam", spune el.

Piccirillo susţine că a descoperit crocodilul şi şarpele urmând întocmai instrucţiunile din jurnalul lui DaVinci: "Este uimtor pentru că toată lumea credea că DaVinci nu a scris nimic despre Mona Lisa, dar se pare că a scris".

DaVinci a început tabloul în anul 1503, iar în momentul de faţă acesta se află expus în Muzeul Luvru din Paris. Opera este protejată de o sticlă incasabilă, după ce tabloul a suferit daune serioase în urma unui atentat cu o soluţie acidă, iar câteva luni mai târziu un vizitator a aruncat în el o piatră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02

TAGURI: Mona Lisa, Da Vinci, descoperire, imagini secreteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IOAN
07 Dec 2011

foarte, foarte interesant. multumesc

Adauga un comentariu

Random image