2018-07-19 06:41


Ce NU trebuie să faci la duş dacă vrei o piele frumoasă şi un păr mătăsos

 |  18:01
Ce NU trebuie să faci la duş dacă vrei o piele frumoasă şi un păr mătăsos

Ce e mult, strică! Inclusiv în ceea ce priveşte produsele de curăţire a pielii şi a părului pe care le folosim la cele două, minim, duşuri pe zi. Nici temperatura apei nu trebuie să fie foarte ridicată pentru că usucă pielea şi contribuie la apariţia cuperozei şi a celulitei.

Poate că din dorinţa de a amplifica efectul produselor cosmetice, suntem tentaţi să folosim cantităţi uriaşe. Nimic mai greşit, însă! În afara cremelor cu protecţie solară pe care trebuie să le aplicăm din belşug atunci când ieşim la plajă sau a deodorantului care nu trebuie folosit cu zgârcenie, celelalte cosmetice ar trebui folosite cu moderaţie!

• Gelul de duş/ săpunul, deşi subestimat, poate usca foarte rău pielea în cazul în care este folosit în exces, în spălări repetate, în cadrul aceluiaşi duş. O singură spălare a întregului corp este suficientă pentru a elimina impurităţile şi sebumul acumulate la nivelul pielii. Este indicat a se evita mănuşile sau bureţii pentru că în mediul umed, aşa cum este baia, se pot acumula bacterii pe suprafaţa lor care, în contact cu pielea pot duce la apariţia unor iritaţii. Este excelent dacă vă puteţi permite săpunuri cu ingrediente naturale, fără conservanţi şi parfum, de genul celor care se găsesc în magazinele naturiste. Sunt mai scumpe, însă nu vă irită pielea! Dacă nu, încercaţi măcar să nu faceţi economie la cele din supermarket pentru că “săpunurile cu o pătrime cremă hidratantă” nu usucă pielea aşa cum fac cele de duzină. În plus, nu folosiţi săpunul de corp şi pentru ten, deoarece pielea feţei este şi mai subţire, şi mai sensibilă şi poate fi agresată de ingredientele săpunului normal. Există săpunuri dermatocosmetice special create pentru faţă, fără parfum, parabeni şi coloranţi.

• Exfolierea, atât a tenului, cât şi a corpului, nu trebuie făcută zilnic, ci de două, maxim trei ori pe săptămână. Altfel, o dată cu celulele moarte, “răzuiţi” şi bariera naturală de protecţie a pielii şi riscaţi apariţia unor iritaţii, precum şi înroşirea şi uscarea excesivă a pielii.

• Şamponul, degeaba este profesional şi foarte scump, dacă nu este folosit aşa cum trebuie! Dacă atunci când eram mici, mama ne şampona atât de energic, încât ni se înroşea pielea capului, specialiştii susţin că este contraindicat să facem lucrul acesta pentru că părul se îngraşă şi mai repede decât de obicei. Părul trebuie spălat printr-un masaj delicat, fără a agresa scalpul, iar şamponul nu trebuie clătit în secunda doi, ci lăsat circa două minute în păr pentru a-şi face efectul. Abia apoi se clăteşte, dar nu cu apă fierbinte, ci cât de rece putem suporta.

• Balsamul sau masca pentru păr, dacă nu sunt folosite corespunzător, fac mai mult rău decât bine. În timp ce masca, având o formulă mai concentrată, trebuie folosită o dată sau de două ori pe săptămână, balsamul poate fi folosit după fiecare şamponare pentru a sigila firul de păr şi a împiedica ruperea lui. Însă, nu într-o cantitate uriaşă şi nu pe toată lungimea firului de păr sau pe scalp. Balsamul sau masca se aplică pe păr, la o distanţă de zece centimetri de rădăcină pentru a se evita, astfel, excesul de sebum care apare în urma “îmbălsămării” pielii capului. Produsul se păstrează în păr atât cât scrie pe etichetă, nici mai mult, nici mai puţin şi apoi se clăteşte foarte bine cu apă călduţă, ultimul jet de apă preferându-se a fi rece pentru a spori strălucirea părului.

• Cremele sau uleiurile pentru corp îşi fac şi mai bine treaba dacă sunt aplicate pe pielea umedă, imediat după duş. De aceea, evitaţi să frecaţi pielea cu prosopul până se înroşeşte, din dorinţa de a o usca foarte bine. În primele minute după duş, porii sunt foarte deschişi, iar cremele intră şi mai bine în piele, efectele lor fiind, astfel, sporite şi hidratarea se face mai profund.

• Evită duşurile sau băile fierbinţi! Apa foarte fierbinte nu face decât să usuce pielea, să grăbească apariţia celulitei şi să accentueze cuperoza. Dacă aveţi şi varice, cu atât mai mult trebuie să reglaţi temperatura apei spre minus, şi nu spre plus. Chiar dacă sunt mai plăcute, duşurile fierbinţi trebuie înlocuite, măcar pe perioada călduroasă, cu unele călduţe spre reci pentru a fi activată circulaţia sângelui. Dacă nu reuşeşti să faci asta la nivelul întregului corp, încearcă măcar pentru faţă. Alternează duşurile călduţe cu unele reci pentru faţă, ca remediu împotriva vinişoarelor de sânge sparte, dar şi a deshidratării tenului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-19

TAGURI: dus, şampon, balsam, păr, piele, săpun, gel de dus, apă fierbinte

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova