2018-07-18 06:05


Ce se întâmplă în corp atunci când NU bem apă

 |  15:18
Ce se întâmplă în corp atunci când NU bem apă

Medicul Ralph Vornehm a prezentat componenta de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele. Astfel, creierul conţine 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare; neurotransmiţătorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - conţin tot 90% apă. Este de înţeles atunci, de ce când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete.

Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul “mi-e sete”, aşa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe.

“Celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii”- R. Vornehm.

“Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare”, au concluzionat studiile efectuate de către doctorul german, care a şi scris cartea “Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete”.

Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifica celulă şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Când membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbraca într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este aceasta peliculă? Surpriză. Este colesterol.

Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apa corect, ceea ce înseamnă că în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.

Ralph Vornehm arata că celulele deshidratate se afla într-un fel de sfera întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer (studiile făcute pe celulele canceroase au arătat că acestea nu mai comunică între ele).

Ce se întâmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă înainte de masă (o cană, cu o jumătate de oră înainte de masă, NU SE BEA APĂ ÎN TIMPUL MESEI!?)? Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv şi este binecunoscut faptul că sângele este compus 80% din apă.  Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se îngroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata extrage apa din organele vitale.

În organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă “luptă” pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce face că, în ultimă instanţă, să conducă spre viaţa întregului organism. Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât, este extrem de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.

“Sunt oameni care tuşesc, îi apăsa inimă sau au colici după masă. Acele organe care ne dor după ce mâncăm sesizează că nu au destulă apă”, spune Ralph Vornehm.

La nivelul cartilagiilor, componentă apei este de 90%. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeaşi măsură şi multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, însă, ca durerile sunt mai mult decât o rugăminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie să fie un mare strigăt de ajutor, care s-ar putea traduce: “Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

TAGURI: colesterol, apa, Ralph_Vornehm

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova