2017-01-23 00:42


Cea mai veche statuie a lui Mihai Eminescu, vandalizată în fiecare an

 |  19:50
Cea mai veche statuie a lui Mihai Eminescu, vandalizată în fiecare an

Cea maiveche statuie a poetului Mihai Eminescu, amplasată într-un parc din muncipiulGalaţi, a fost vandalizată de către persoane necunoscute, acest lucruîntâmplându-se sistematic, de 20 de ani, în apropierea datei de 15 ianuarie,ziua de naştere a poetului, informează Mediafax. Persoane necunoscute au ruptmâna muzei care face parte din monument şi au murdărit statuia cu marker şivopsea de mai multe culori.

Artistulplastic Gheorghe Andreescu susţine că o nouă restaurare ar presupune, maidegrabă "o cârpeală", pentru că în astfel de situaţii se folosescanumite răşini care ar trebui aplicate la o temperatură de peste 20 de grade. În plus, Andreescu spune că monumentul esteafectat şi din cauză că vandalii folosesc vopsea care intră în materialulrespectiv şi îl degradează, el subliniind că s-ar impune o restaurareautorizată, care trebuie făcută cu acordul şi sprijinul Primăriei Galaţi. ReprezentanţiiPrimăriei municipiului Galaţi nu au putut fi contactaţi pentru a exprima unpunct de vedere.

La rândullor, reprezentanţii Poliţiei Galaţi spun că nu pot declanşa o anchetă în acestcaz, pentru că nu există o plângere privind vandalizarea monumentului.

Înultimii 20 de ani, statuia lui Mihai Eminescu a fost vandalizată de 12 ori, defiecare dată în preajma aniversării poetului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image