2017-01-18 06:10

MONDEN


Chirilă: Nu mă aşteptam să „obosească“

 |  21:00
Chirilă: Nu mă aşteptam să „obosească“

În urmă cu câteva zile, cunoscutul filosof Andrei Pleşu a  anunţat, într-un editorial publicat pe site-ul „Adevărul“, că nu va mai scrie în ziarul cu acelaşi nume. Chiar dacă pare greu de crezut, cel mai afectat de decizia filosofului a fost interpretul Tudor Chirilă, care şi-a declarat nemulţumirea imediat, mărturisind că suferă enorm pentru decizia acestuia.

Aflăm că Andrei Pleşu a hotărât să ia o pauză de la a publica în “Adevărul”. “Mi se pare o pierdere pentru cititorii constanţi sau ocazionali ai ziarului. Mărturisesc că nu mă aşteptam ca domnul Pleşu să «obosească» sau să fie atins de mitocănia, lipsa de discernământ sau frustrările evacuate ale unei părţi a «comentatorilor» de pe forumuri. L-am privit întotdeauna pe Andrei Pleşu ca pe un factor de echilibru excentric presei noastre oportuniste şi conjuncturale. Altă traiectorie. Mi se părea că el se ridică deasupra mizeriilor cotidiene şi că reuşeşte să privească societatea noastră bolnavă cu detaşare, umor blând, dătătoare de speranţă”, spune acesta.

Un mod inedit de a spune Crăciun Fericit!

Interpretul spune că regretă foarte mult decizia scriitorului şi că va avea nevoie de cultura şi logica din jurnalismul lui Andrei Pleşu. „Andrei Pleşu spune că a obosit şi decide să îşi acorde şi să ne acorde şi nouă o pauză. Mă dezamăgeşte că suma unor anonimi care se ascund în spatele unor nick name-uri ajunge să conteze în ecuaţia unui om ca el. Ce se întâmplă cu cei care îl admiră? Unde ar putea ei să se retragă? Să-l citeşti pe Andrei Pleşu e una din puţinele bucurii reale şi pline de substanţă pe care oamenii normali, câţi or mai fi ei la număr, deşi normalitatea îşi schimbă coordonatele pe zi ce trece,  şi-o mai puteau permite. Era un reper de care multă lume avea nevoie. Când un asemenea om oboseşte, de public, de atmosferă, de conjuncturile sociale, merită să ne punem întrebări serioase. Din păcate, fără speranţă că am mai putea găsi răspunsuri sau soluţii. Îmi pare rău. Eu unul aveam nevoie de lecţiile de echilibru, cultura şi logica din jurnalismul domnului Pleşu”, a încheiat Tudor Chirilă. În această perioadă,cântăreţul Chirilă este protagonistul unui scurtmetraj horror regizat de Victor Dumitrovici şi produs de Commitet, „Merry Zombi Christmas“. Într-o atmosferă care aminteşte de filmul lui Will Smith, „I Am Legend“, Tudor Chirilă bântuie un Bucureşti lugubru, lipsit de viaţă, măcelărind din când în când nişte zombi scârboşi. Curând, acesta este ucis şi eviscerat de un zombi mititel, care îi aduce mamei lui în stare avansată de putrefacţie cina de Crăciun: ficatul şi maţele proaspete ale lui Chirilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

Mai multe imagini:
Chirilă: Nu mă aşteptam să „obosească“
zoom

TAGURI: Chirila, lectii, echilibru, scriitor, film, protagonistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image