2017-01-24 23:27


CNA îi dă dreptate Andreei Marin: 50.000 de lei amendă pentru Kanal D

 |  17:50
CNA îi dă dreptate Andreei Marin: 50.000 de lei amendă pentru Kanal D

CNA a decis, marţi, să amendeze cu 50.000 de lei postul Kanal D pentru două ediţii ale emisiunii "Cancan TV", în care a fost încălcat dreptul la viaţă privată al vedetelor de televiziune Andreea Marin Bănică şi Simona Gherghe, dar şi al producătoarei Dana Mladin. “Sesizarea mea a fost făcută pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la propria imagine. C.N.A. a admis sesizarea mea şi a dispus sancţionarea postului TV care a difuzat emisiunea CancanTV pentru încălcările de drepturi cuprinse în această, precum şi în alte 2 sesizări ( Simona Gherghe, Dana Mladin), cu suma de 50.000 de lei (jumătate de miliard de lei vechi). E un pas important în apărarea drepturilor noastre, ale familiilor, copiilor noştri,  ale oamenilor a căror viaţă privată poate fi călcată în picioare zi de zi sub ochii noştri, doar pentru ca nişte pretinşi jurnalişti, de cele mai multe ori fără nici o pregătire în acest sens, nu au nici o regulă de respectat şi nici o limită în a intra  în intimitatea oricărei persoane pe care o considera un „bun subiect”.

Mulţumesc tuturor colegilor din presă care înţeleg să facă această meserie cu credinţă şi cu respect faţă de deontologia profesională, care au susţinut demersul meu şi au în continuare respect faţă de publicul căruia i se adresează. E important ca voi, oamenii de bun simţ, care mi-aţi fost alături prin mesaje şi susţinere pe blog, pe petiţii online, în mii de comentarii de pe diverse site-uri  să ştiţi că va  mulţumesc şi îmi doresc să vă cunoaşteţi drepturile, să ştiţi să faceţi diferenţa între o persoană publică pe care o admiraţi, dar care vă poate manipula şi poate profita de buna voastră credinţă şi o persoană publică ce se respectă şi vă respectă pe voi, pentru că o susţineţi pe termen lung.

Diferenţa e următoarea: dacă ţi se întâmplă o nedreptate, ai la îndemână mijloace legislative să o corectezi şi totuşi decizi să nu o faci, înseamnă fie că accepţi că acea nedreptate să se repete  - şi prin asta dai un semnal şi publicului tău faţă de care ai o responsabilitate -  fie „întâmplarea mediatică” la care nu reacţionezi, dar despre care afirmi că te-a deranjat în mod deosebit  devine un mesaj către publicul tău că ai fost de acord în prealabil cu cei care au generat respectivă „întâmplare”, ba chiar  se transforma în  dreptul celorlaţi să-ţi pună sub semnul întrebării credibilitatea”, declară Andreea Marin Bănică.

Ce a enervat-o pe “Zână”

Potrivit unei sesizări transmise CNA prin intermediul unui cabinet de avocatură, pe 1 septembrie, în jurul orei 21.30, Andreea Marin Bănică a mers împreună cu mama soţului ei şi cu o prietenă la un restaurant din Bucureşti, pentru a lua masa, cu o ocazie specială. “A venit la noi la masă o echipă a emisiunii «Cancan TV» (incluzând două persoane, cea cu microfonul în mână, numită Natalia Mateuţ din câte am aflat ulterior, şi cameramanul, a cărui cameră de luat vederi transmitea în direct). Le-am transmis clar că nu doresc să am nicio intervenţie în emisiune şi că trebuie să plece, pentru că sunt în cadrul intim. Cu toate acestea, am fost pusă fără voia mea în faţa camerei, a luminii şi a microfonului, precum şi a domnişoarei insistenţe, care nu a acceptat că am refuzat clar orice tip de dialog”, notează Andreea Marin în sesizare.

Potrivit acesteia, filmarea nu a fost întreruptă. "Am preferat să mă ridic de la masă şi am decis să plec, deşi aş fi dorit să rămân în compania soacrei şi a prietenei mele, iar echipa de filmare a continuat să mă urmărească şi să mă filmeze continuu, până când am ajuns în parcarea unde aveam maşină. Am evitat pe cât posibil microfonul şi întrebările lipsite de substanţă ale domnişoarei Natalia Mateuţ şi mi-am văzut de drum către maşină, urmând să mă îndrept spre casă cât mai repede cu putinţă, nu pentru că ar fi normal că o persoană (publică sau nu, nu are importanţă) să fie hărţuită în acest mod şi să dea socoteală pentru felul în care îşi petrece timpul liber, ci pentru că nu mi-am dorit ca această situaţie lipsită de respect să îi deranjeze şi pe ceilalţi", a mai spus Andreea Marin Bănică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LIA
20 Sep 2011

Nu sunt fan Andreea Marin Banica dar in acest caz are dreptate, foarte corecta masura CNA. In afara de asta acel individ care prezinta pe Kanal D emisiunea Cancan este teribil de impertinent, emisiunea de cea mai joasa speta, iar despre reporterita cu 3 neuroni, ce sa mai vorbesc. Am vazut si eu acea transmisie live. De atunci nu m-am mai uitat niciodata la acel tip de emisiune.
Random image