2017-01-17 23:20

MONDEN


Cori ne spune ce să mâncăm pe timp de ger şi să nu ne îngrăşăm

 |  13:43
Cori ne spune ce să mâncăm pe timp de ger şi să nu ne îngrăşăm

Cori Gramescu, cel mai renumit instructor de fitness din România, expert în dieta şi stil de viaţă sănătos, ne sfătuieşte ce alimente să alegem în această perioadă de iarnă. Pentru că se anunţă zile de ger cumplit, Cori spune că de această dată este bine să mâncăm mai mulţi carbohidraţi cu absorbţie lentă.

“Este bine să mâncăm la fiecare masă rădăcinoase, ardei, quinoa, linte, năut, orez integral, ammaranth şi putem consuma cantităţi mai mari de salate, roşii şi varză.

Putem consuma fără probleme carne mai grasă, dar de bună calitate: somon, macrou, rată, gaşcă, miel, iepure. Trebuie să ne ferim de carnea grasă de porc şi de prăjeli.

Pentru întreţinerea sistemului imunitar e indicat să consumăm citrice, iar suplimentele cu vitamina D, echinaceea şi zinc se vor dovedi un aliat de încredere”, declară Cori.

Antrenoarea de fitness de la Lady Fit ne sfătuieşte să bem lichide, chiar dacă în această perioadă nu simţim nevoia de sete.

„Este extrem de important să ne hidratam, deşi odată cu scăderea temperaturii scade şi nevoia de a consuma lichide. Chiar dacă nu ne este sete, e important să consumăm ceaiuri calde, supe, să bem apă şi limonada pentru menţinerea unui nivel optim de hidratare”, susţine Cori.

Dacă în perioada de iarnă grea obişnuiţi să mergeţi la sala de sport, este bine să alegeţi haine după următoarele criterii.

“La sport e important să ne îmbrăcăm bine, în straturi, ca să putem menţine constantă temperatura corpului. În sezonul rece trebuie să ne ferim de şosetele de bumbac şi tricourile de bumbac purtate direct pe piele, pentru că dacă transpirăm, ele rămân ude şi ne scade temperatura corpului.

E mai indicat să purtăm stratul de bază al hainelor format din articole special concepute pentru sezonul rece: şosete de lână, colant sau maleta de lână sau din material sintetic ce menţine temperatura corpului.

Exerciţiile trebuie să fie o combinaţie de exerciţii pentru dezvoltarea masei musculare - BodyWorship, Kettlebelle, Fitness evolution - cu exerciţii cardiovasculare intense - TaeBo, Capoeira, StepAerobic. După sala trebuie să facem o pauză de 15-20 de minute înainte de a ieşi în frig, pentru a permite corpului să revină la o stare normală după efortul fizic”, ne sfătuieşte Cori.

În această perioadă este indicat să ne odihnim mai mult, pentru că sistemul nervos să nu aibă de suferit.

“În perioadele reci e important să ne odihnim din plin, mai ales că din pricina scăderii duratei zilei şi a intensităţii soarelui, sistemul nervos are de suferit. Aşa că trebuie să dormim mai mult şi să facem exerciţii de relaxare şi de respiraţie pentru a linişti sistemul nervos”, declară Cori Gramescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

Mai multe imagini:
Cori ne spune ce să mâncăm pe timp de ger şi să nu ne îngrăşăm
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image