2017-01-21 19:35

MONDEN


Cornel Constantiniu, “arestat” la domiciliu

 |  17:49
Cornel Constantiniu, “arestat” la domiciliu

În ultimii 17 ani, Cornel Constantiniu s-a transformat, dintr-un bărbat activ, mereu cu zâmbetul pe buze şi cu poftă de viaţă, într-un om bolnav care abia vorbeşte şi care iese din casădoar ajutat de soţie sau de prieteni. Nămeţii şi gerul din această perioadă îngreunează şi mai rău situaţia artistului, pentru că nu se poate deplasa în cârje prin zăpadă, aşa că toată ziua stă în casă împreună cu câinele Costică, partenerul său preferat de petrecere a timpului liber.

În urmă cu şase luni, Cornel Constantiniu a devenit bunic însă Parkinsonul cu care se luptă de aproape 17 ani îl împiedică să meargă tocmai în Germania pentru a-şi vedea nepoţelul. Nici măcar în oraş nu mai poate ieşi acum, din cauza vremii, însă adoră să meargă la teatru, iar soţia se chinuie să-i facă această bucurie, din când în când. “Este dornic de artă! Îi place enorm de mult să meargă la teatru şi câteodată reuşesc să-l duc cu taxiul, însă nu pot face acest efort întotdeauna, din păcate, atât de des pe cât mi-ar plăcea. În rest, Cornel stă în casă, la căldurică şi îi ţine companie căţelul nostru, Costică. Zăpada asta şi vântul nu-i permit să iasă pentru că abia îşi ţine echilibrul ajutat de cârje. Este greu pentru noi cei care, slavă Domnului, suntem sănătoşi, darămite pentru el care trebuie să se deplaseze în cârje sau ajutat de prieteni”, ne-a spus Domniţa Constantiniu, soţia artistului. În privinţa bolii, actriţa este optimistă şi ne-a povestit că evoluţia este una pozitivă şi că nu s-au mai înregistrat complicaţii.

Cornel Constantiniu a suferit prima operaţie pe creier în 2004 când i s-a implantat un neurostimulator care să-l ajute să meargă şi să vorbească, iar în 2009, bateriile acestuia au trebuit schimbate şi artistul a trecut, din nou, printr-o altă operaţie. Pentru că a fost deosebit de costisitoare, mult peste bugetul de artişti al familiei Constantiniu, mulţi fani şi oameni cu suflet mare au donat bani, pentru ca intervenţia chirurgicală să poată avea loc, într-o clinică din Viena. “Acum se simte binişor, atât cât de bine te poţi simţi, bolnav fiind de Parkinson. Ia în continuare tratamentul prescris de medicul lui din Viena şi totul pare să fie în regulă. Din păcate, boala aceasta nu este una care să dea înapoi şi care să-i redea toate funcţiile care i-au fost afectate. Se deplasează foarte greu şi vorbeşte cu dificultate, însă zâmbetul este al lui, cel dintotdeauna. Îi este dor să cânte, însă din păcate, acum se poate bucura de muzică doar ascultând-o, cât este ziua de lungă!”, ne-a spus Domniţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-25

Mai multe imagini:
Cornel Constantiniu, “arestat” la domiciliu
zoom

TAGURI: domniţă constantiniu, cornel constantiniu, Parkinson, operaţie, câine, costică, teatruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image