2019-03-22 10:28


Cornel Constantiniu este indignat de faptele inumane care s-au petrecut în Botoşani, luna trecută: “Ucigaşii de câini pot da în cap şi unui om!”

 |  17:30
Cornel Constantiniu este indignat de faptele inumane care s-au petrecut în Botoşani, luna trecută: “Ucigaşii de câini pot da în cap şi unui om!”

Artistul are un câine, Costică, şi trei pisici,toate cele patru animale fiind salvate de pe stradă. Când nimeni nu le mai dădeanici o şansă, Cornel Constantiniu le-a luat acasă şi le are alături de mulţiani, fiind prietenii lui de nădejde care îl ajută, zi de zi, să zâmbească şi sălupte cu boala. Tocmai de aceea, atrocităţile care s-au petrecut la Botoşani,luna trecută, când sute de câini au fost ucişi cu bestialitate, au făcut foartemult rău iubitorului de câini, Cornel Constantiniu, şi soţiei sale, Domniţa.Artistul i-a trimis celui care a comandat uciderea câinilor o scrisoare pe carea început-o cu “tovarăşul viceprimar, Florin Ghiorghiţă” şi a semnat-o “fărărespect, Cornel Constantiniu”.

Iubitorii de câini sunt în alertă zilele acestea,pentru că minţile luminate ale ţării trebuie să dea verdictul cu privire la eutanasiereacâinilor maidanezi. Au fost voci care au propus votul secret, tocmai pentru caparlamentării care doresc uciderea câinilor fără stăpân să nu fie traşi la răspundere,însă hotărârea deputaţilor îi pune pe jar pe cei care luptă pentru salvareapatrupedelor. Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai ideii că animaleletrebuiesc trimise în adăpost şi sterilizate este Cornel Constantiniu. Bolnav deParkinson, artistul nu renunţă la principiile sale şi face tot ce-i stă înputinţă pentru ca evenimentul de la Botoşani să nu se mai repete. A reuşitchiar să-i trimită edilului botoşănean o scrisoare în care şi-a exprimat părereade rău pentru animalele ucise, dar şi dispreţul pentru cei care au putut faceuna ca asta. “Boala lui Cornel a fost agravată de nenorocirea care s-a petrecutla Botoşani, oraşul lui de origine, şi a trimis o scrisoare adresată «tovarăşuluiviceprimar, Florin Ghiorghiţă» în care a spus că ucigaşii sutelor de câini l-aujignit profund, ca om, şi că refuză să-i considere oameni pe cei care au pututface aşa ceva. Este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo, nu putem păta istoriacu aşa ceva, pentru că ne pătăm pe noi, ca oameni. Nu te poţi numi om după ceomori cu cruzime sute de câini fără apărare. S-a constatat statistic faptul că aceiacare au crescut în familii care nu iubesc animalele, cu părinţi care bat sauucid animale, au tendinţe criminale, la maturitate. Păi, Cornel chiar mi-a spuscă lui i-ar fi frică să stea în preajma celor care ucid animale, pentru că potda foarte uşor în cap şi unui om. Eutanasierea reprezintă un interes materialmizerabil şi în nici un caz dorinţa unora de a scăpa animalele de suferinţă, aşacum au motivat nenorocirea de la Botoşani. Există bani pentru adăposturi şisterilizări, pentru că au primit fonduri europene în acest sens, dar preferă săbage banii în buzunar şi să omoare animalele. Există oameni care iubescanimalele, care le iau de pe stradă şi le transformă în prietenii lor cei maibuni, care îşi împart mâncarea cu căţelul sau pisica lor şi care suferă extremde tare când văd imagini cu grămezi de animale ucise. Cornel a semnatscrisoarea adresată celui care a ordonat uciderea câinilor, «fără respect,artistul Cornel Constantiniu», aşa cum merită, de altfel”, ne-a declarat soţiaartistului, Domniţa.

Căţelul Costică, cel mai bun prieten al artistului

Lupta cu boala este mai uşor de dus pentru CornelConstantiniu, deoarece are alături patru animale care îl iubesc foarte mult şipisicuţele îi stau toată ziua în braţe, iar căţelul Costică îl însoţeşte atuncicând vrea să se plimbe. Îi este prieten şi paznic, dar joacă şi rol de asistentămedicală în viaţa artistului, pentru că dă alarma atunci când acesta se simte rău.Pentru că nu mai poate ieşi afară atât de des din cauza Parkinsonului, Cornelstă mai mult în casă, alături de prietenii săi patrupezi. “Căţelul şi cele treipisici sunt prietenii care nu se plictisesc niciodată de compania lui, nuobosesc de atâta joacă şi parcă îi alină suferinţa cu dragostea necondiţionatăpe care i-o oferă. Şi Cornel îi răsplăteşte cu bunătăţi şi dragostea lui, dar şicu lupta pe care o duce pentru salvarea fraţilor lor de pe stradă care au fostmai puţin norocoşi şi nu şi-au găsit stăpân. Să sperăm că Dumnezeu îi va ocrotide cei care vor să le ia viaţa!”, ne-a spus Domniţa Constantiniu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01

Mai multe imagini:
Cornel Constantiniu este indignat de faptele inumane care s-au petrecut în Botoşani, luna trecută: “Ucigaşii de câini pot da în cap şi unui om!”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...