2017-01-21 02:04

MONDEN


Creatorul iPod, Steve Jobs, asculta muzică de pe vinil

 |  18:36
Creatorul iPod, Steve Jobs, asculta muzică de pe vinil

Steve Jobs, cofondatorul Apple, care a schimbat felul în care procurăm şi ascultăm muzică, prefera să asculte viniluri la el acasă, a spus muzicianul Neil Young la o conferinţă în domeniul media.

Creatorul iPod-ului prefera sunetul de pe discurile de vinil, celui comprimat din dispozitivele folosite în prezent. “Steve Jobs a fost un pionier al muzicii digitale. Moştenirea sa este uriaşă. Dar când mergea acasă, asculta viniluri", a spus Neil Young, informeaza Mediafax.

Muzicianul a mai adăugat că a vorbit cu Jobs despre crearea unui format prin care muzica să poată fi ascultată cât mai aproape de forma sa originală, spre deosebire de cum este ascultată în prezent, în format comprimat. Formatele moderne, precum MP3, sunt comode, dar nu păstrează sunetul original al muzicii, a mai spus Young.

Acest nou format, despre care ar fi discutat cu Jobs, ar fi trebuit să cuprindă 100% din datele creaţiei din studioul de înregistrări, spre deosebire de 5%, cât se regăseşte în formatele comprimate. Însă, din cauza mărimii fişierelor, un dispozitiv ar putea stoca nu mai mult de 30 de albume, iar descărcarea unui cântec ar dura o jumătate de oră, a completat cântăreţul.

Potrivit biografiei sale, Steve Jobs prefera muzica anilor '60. Biograful său, Walter Isaacson, a scris că Jobs colecţiona la un moment dat discurile lui Bob Dylan din perioada 1965 - 1966. Colecţia sa de muzică includea şi şapte albume de Beatles şi şase discuri de Rolling Sones. Însă "cuvintele lui Dylan atingeau coardele gândirii sale creative", mai spune biograful lui Jobs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: steve jobs, muzica, disc de vinil, ipod, Neil YoungComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image